Μάκης Κουρής: Όλα πάνε καλά, χειρότερα δεν μπορούσαν να πάνε…

Μάκης Κουρής: Όλα πάνε καλά, χειρότερα δεν μπορούσαν να πάνε…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Δυστυχώς, ούτε οι αριθμοί ευημερούν… Και αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο, με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι τα λόγια δεν επιβεβαιώνονται στην πραγματική ζωή του έλληνα πολίτη, του νοικοκυριού, που ζει το δικό του δράμα πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Το 64% των Ελλήνων –τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού, δηλαδή– δεν τα βγάζει πέρα, όπως προκύπτει από την έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) που έγινε τον Ιανουάριο. Οριακά καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους και τις ανάγκες τους. Τον Δεκέμβριο του 2018 το ποσοστό ήταν 60% και τον Νοέμβριο 57%, που σημαίνει ότι μήνα με τον μήνα η οικονομική κατάσταση του Έλληνα χειροτερεύει.

Και τα ποσοστά αυτά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της οικογένειας και της Αγοράς. Όπως τους διαψεύδει και το ότι το 85% των Ελλήνων δεν μπορεί να αποταμιεύσει, με ένα 10% να λέει ότι έχει χρεωθεί. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο κακό νέο… Η Ελλάδα συνεχίζει από το 2009 να έχει τα πρωτεία στο μέτωπο της δυσκολίας επιβίωσης των κατοίκων της. Η Eurostat μάς σερβίρει τον πικρό καφέ: Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

Και μάλιστα, τέσσερις ελληνικές περιφέρειες κατατάσσονται στις είκοσι φτωχότερες της ΕΕ, με τα χαμηλότερα ποσοστά κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11η θέση), η Ήπειρος (13η θέση), το Βόρειο Αιγαίο (14η θέση) και η Δυτική Μακεδονία (17η θέση).

Να σημειωθεί ότι το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017 σημειώθηκε στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (46%), στην Ήπειρο και το Βόρειο Αιγαίο (48%) και στη Δυτική Ελλάδα (49%). Ακολουθούν η Θεσσαλία (52%), η Κεντρική Μακεδονία (53%), η Πελοπόννησος (56%), η Κρήτη (57%), η Δυτική Μακεδονία (59%), η Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά (62%) και το Νότιο Αιγαίο (72%).

Εκεί έχει καταντήσει η ζωή των Ελλήνων, η οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού. Τόσο καλά τα κατάφεραν οι κυβερνήσεις μας, αυτοί που πήραν στα χέρια τους τα κλειδιά της χώρας μας. Με τη δική μας, όμως, ψήφο. Αυτό να μην το ξεχνάμε. Γιατί ευθύνες έχει και ο κάθε πολίτης… Που έχει τη δύναμη να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις…


Σχολιάστε εδώ