Κ. Μητσοτάκης: Δεσμευόμαστε για μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν μικρότερα πλεονάσματα

Κ. Μητσοτάκης: Δεσμευόμαστε για μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν μικρότερα πλεονάσματα

Στην ανάγκη επίτευξης ρυθμών ανάπτυξης ύψους μεταξύ 3% και 4% στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση που αποσκοπεί σε προεκλογικές παροχές, μέσω μεγαλύτερων πλεονασμάτων από αυτά που ζήτησαν οι δανειστές.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεσμεύεται για διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν χαμηλότερα πλεονάσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αυξάνει τις δαπάνες, επιστρέφοντας σε παλιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι πρώτα θα φέρει αποτελέσματα και μετά επιβάλλεται να επανεξεταστούν τα πλεονάσματα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Επανέλαβε εξάλλου τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δέχθηκε το παλιό πολιτικό κατεστημένο στις τάξεις του.

Πηγή+Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ