Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

Ο Στέλιος Παρλιάρος και Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 14.40.

Ο Στέλιος δεν θα μπορούσε να μην ταξιδέψει στην όμορφη πόλη του Θερμαϊκού, όπου οι γλυκές ανακαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η βόλτα στην πόλη ξεκινά στην πλατεία Αριστοτέλους και φυσικά με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μπαίνει σε έναν φούρνο που λειτουργεί για περισσότερα από 80 χρόνια και μαθαίνει τα μυστικά της παρασκευής του παραδοσιακού κουλουριού. Στην αγορά της Άθωνος, τον τραβά η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου αμύγδαλου και καταλήγει να κουβεντιάζει με τον πιο γνωστό έμπορο ξηρών καρπών της πόλης. Πολλές απορίες για τους ξηρούς καρπούς, όπως ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ντόπιων ποικιλιών και πώς να προμηθευόμαστε μόνο τους καλύτερους καρπούς, λύνονται επί τόπου.

Πρόθυμος να εξερευνήσει τη νέα σκηνή των ζαχαροπλαστείων της πόλης, μπαίνει σε ένα κουκλίστικο μικρό μαγαζί που φτιάχνει ζύμη για σου, εκλέρ και προφιτερόλ. Δοκιμάζει ένα σύγχρονο γλυκό και αναζητά έμπνευση για να συνδυάσει την ιστορία της Θεσσαλονίκης με τη νέα πατισερί.

Από το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη προκύπτουν δύο νέες συνταγές. Πώς θα ήταν άραγε το διάσημο γαλλικό γλυκό paris brest αν φτιαχνόταν με ζύμη από κουλούρι; Ο Στέλιος δημιουργεί τη δική του εκδοχή με μια συνταγή για πεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο κουλούρι που το γεμίζει με σοκολάτα και το συνοδεύει με μαρμελάδα σμέουρο. Ακόμα και τα κλασικά βραχάκια γίνονται το πιο λαχταριστό κέρασμα για όλες τις ώρες, όταν φτιάχνονται με καραμελωμένους, ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς και στρωμένη σοκολάτα.


Σχολιάστε εδώ