Διεθνής λάμψη και σπουδαίες προσωπικότητες στο Διεθνές Κύπελλο Πάλης «Ακρόπολις 2019»

Διεθνής λάμψη και σπουδαίες προσωπικότητες στο Διεθνές Κύπελλο Πάλης «Ακρόπολις 2019»

Το διεθνές τουρνουά Ακρόπολις μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων της Πάλης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί στα Άνω Λιόσια. Περίπου 220 αθλητές από 10 χώρες στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης θα προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και θα δώσουν τη ευκαιρία στους νεαρούς παλαιστές μας να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες από μία διεθνή διοργάνωση. Η ΕΛΟΠ μετά από πολλά χρόνια επαναφέρει το «Κύπελλο Ακρόπολις» στις ηλικιακές κατηγορίες U15 με στόχο να γίνει θεσμός.

Το Κύπελλο Ακρόπολις συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η Περιφέρεια Αττικής, o Δήμος Φυλής με τη συνεργασία του συλλόγου Ηρακλής Περιστερίου και την πολύτιμη υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου των αγώνων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας και ο επίτιμος πρόεδρος του Ηρακλή Περιστερίου Δημήτρης Κολιτσόπουλος.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Φυλής  αναφερόμενος στη διοργάνωση επεσήμανε: «Καλωσορίζουμε στο Δήμο Φυλής το Διεθνές Τουρνουά Ακρόπολις, μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση του αθλήματος της Πάλης, που έχει δοξάσει τη Χώρα μας.

Οι δεσμοί του Δήμου Φυλής με την Πάλη είναι πολύ στενοί. Φιλοξενούμε, επάξια, το Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης, όπου χτυπάει η καρδιά του αθλήματος, καθώς σε αυτό έχουν πραγματοποιηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και δεκάδες μεγάλες διοργανώσεις, με κορυφαία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων, το φθινόπωρο του 2017. Παράλληλα, δεκάδες αθλητές και αθλήτριές μας  έχουν κατακτήσει μεγάλες διακρίσεις σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, χάρη στην οργανωμένη δουλειά που γίνεται στον τόπο μας.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στην Ομοσπονδία της Πάλης οργανωτική επιτυχία και στις δεκάδες των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Ακρόπολις καλούς αγώνες και καλή παραμονή στη Χώρα μας».

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΛΟΠ Χρήστος Παππούς τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι, καθώς περίπου 220 παιδιά θα αγωνιστούν στο Διεθνές Τουρνουά Ακρόπολις. Είναι σημαντικό ότι φέρνουμε στη χώρα μας μία διεθνή διοργάνωση και έχουν την ευκαιρία να δουν τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα οι αθλητές μας με το μικρότερο δυνατό κόστος να πάρουν διεθνείς εμπειρίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Φυλής και τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παππού, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού και τον κ. Γιώργο Μαυροειδή, την Περιφέρεια Αττικής και κ. Σπύρο Πάντζα και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να έχουμε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και να τονώνουμε την τοπική οικονομία με τον αθλητικό τουρισμό».

Ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος  στη συνέχεια πήρε τον λόγο και επεσήμανε: « Αναβιώνουμε  το διεθνές τουρνουά Ακρόπολις, που εδώ και χρόνια δεν διεξαγόταν. Ζωντανεύουμε αυτό το τουρνουά με μικρές ηλικίες και ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να αγωνιστούν Εφηβοι και Άντρες. Θέλουμε να γίνει θεσμός και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πάρουν εμπειρίες ώστε να μας φέρουν διακρίσεις στο εξωτερικό στο μέλλον» τόνισε αρχικά ο Κολιτσόπουλος και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπουργό Τουρισμό κ. Ελενα Κουντουρά την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, τον φίλο της ελληνικής Πάλης εντεταλμένο σύμβουλο στα θέματα του Αθλητισμού της Περιφέρειας κ. Σπύρο Πάντζα για την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης θα ήθελα ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Τραμπάκουλα για τη συνδιοργάνωση των αγώνων και εύχομαι να γίνουν ωραία ματς, ώστε να ευχαριστηθεί όσοι βρεθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης το Σαββατοκύριακο», κλείνοντας ο κ. Κολιτσόπουλος τόνισε:  «Στους αγώνες θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες, οι οποίοι πρόσφεραν και προσφέρουν στην Πάλη και στον ελληνικό αθλητισμό».

Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας τόνισε τη σημασία της χώρας μας να αναλαμβάνει διεθνείς διοργανώσεις. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η Πάλη για μια ακόμη φορά φέρνει στη χώρα μας μια διεθνή διοργάνωση. Περίπου 220 αθλητές εκ των οποίων οι 120 είναι από το εξωτερικό θα έρθουν στην Ελλάδα για να παλέψουν. Η Περιφέρεια για μια ακόμη φορά έδειξε ότι βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και στις προσπάθειες που κάνουν οι ομοσπονδίες να αναπτυχθούν. Καλωσορίζουμε το διεθνές τουρνουά Ακρόπολις και ευχόμαστε να γίνουν ωραίοι αγώνες και να γίνει θεσμός η διοργάνωση».

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 12:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το βράδυ. Το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00 έχει προγραμματιστεί να γίνει η τελετή έναρξης των αγώνων


Σχολιάστε εδώ