Τράπεζα της Ελλάδος: Νομότυπο το δάνειο των 100.000€ στον Πολάκη κατά τον πρώτο έλεγχο

Τράπεζα της Ελλάδος: Νομότυπο το δάνειο των 100.000€ στον Πολάκη κατά τον πρώτο έλεγχο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN TV, κατά τον πρώτο έλεγχο των εποπτικών Αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν εντόπισαν καμία παρατυπία στο δάνειο που χορηγήθηκε από την Attica Bank στο υφυπουργό Υγεία Παύλο Πολάκη.

Αυτός είναι ο πρώτος έλεγχος που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο των 100.000 ευρώ και έδειξε ότι αυτός έγινε σύμφωνα με τους χρηματοπιστωτικούς κανόνες που τηρεί η Attica Bank. Ταυτόχρονα όπως επισημαίνεται η Attica Bank δεν έχει χορηγήσει κανέναν άλλο ποσό σε πολιτικό πρόσωπο.

Nωρίτερα, η Attica Bank  ανέφερε: «Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις».

Όπως σημειώσε η τράπεζα, «η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας».

Τι απαντά ο Π. Πολάκης για το δάνειο των 100.000 ευρώ

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο πήρε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Μεταξύ άλλων αναγράφει στην ανάρτησή του:

«Εντυπωσιάστηκα τα μάλα που βγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου υπερκαλύπτει την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!

Πράγματι, στη χώρα όπου υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από ‘οικογενειακές περιουσίες’ ή ‘από επιχειρηματική δραστηριότητα’ των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο …… κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη ‘διευκόλυνση’ από ‘φίλους’ επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις ‘ΑΕΡΑ’) ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλα χρονια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

– Επειδή όμως, παλικάρια, εγώ θέλω να μιλάω και να περπατάω χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν ‘φίλο’ – διευκολυντή μου, να τους κοιτάω όλους στα μάτια και να κάνω αυτο που πρεπει για τον κόσμο και όχι για την ελίτ

– Και επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλα χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου

– Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου “φτάξουν” το προφίλ, αλλα αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που εχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)

– Και επειδή θα είμαι πάντα, γιατί έτσι ανατράφηκα ο “αγροίκος και ορεσίβιος” που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα ‘κυριλέδες’- πολιτικούς.

Σας ευχαριστώ για την “ευγενική” φιλοξενία στο πρωτοσέλιδό σας! Μόνο ως τιμητικό μπορώ να εκλάβω ότι, αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο (που εναγωνίως και εις μάτην ψάχνετε να βρείτε τρία χρόνια και εμένα ως δήμαρχο και υπουργό και μέχρι τους όγδοου βαθμού συγγενείς μου) αποφασίσατε να πληροφορήσετε το αναγνωστικό κοινό ότι βρέθηκε τελικά ο … “άγριος και αγενής” υπουργός που πάει και υποθηκεύει το σπίτι του για να πάρει δάνειο από τράπεζα, αντί να δώσει ‘αέρινες’ εγγυήσεις ή να απευθυνθεί απλώς σε “καλούς φίλους” και ευγενικούς χορηγούς από τους οποίους βρίθει αυτή η χώρα».

Με πληροφορίες από ethnos.gr και  naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ