Στο τραπέζι τα υπερπλεονάσματα…

Στο τραπέζι τα υπερπλεονάσματα…

Στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη, με όλο και πιο ενεργό και ξεκάθαρο τρόπο, τάσσεται σε κάθε ευκαιρία ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Στις δηλώσεις του, όπως σε έκανε και στην Αθήνα στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΕΛΚ, ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, ενώ άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

«Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και εμφανίσθηκε ανοιχτός όσον αφορά τη θέση του Κυρ. Μητσοτάκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Για το μέλλον θα πρέπει να δούμε αν έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανοίγει νέα πεδία στην ανάπτυξη. Αν θα ήταν μια άλλη κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε», σημείωσε.

Ο κ. Βέμπερ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα για τη στάση που τηρούν στο ζήτημα της Βενεζουέλας και επισήμανε την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αντί της ομοφωνίας, δηλαδή, να ισχύσει η πλειοψηφία. Ούτως ώστε, όπως υπογράμμισε, «να μην είμαστε στο χέρι κυβερνήσεων, όπως εδώ στην Ελλάδα, που προφανώς έχουν πιο πολλά κοινά με τον Πούτιν και τον Μαδούρο παρά με τον ελεύθερο κόσμο και τις δημοκρατικές χώρες».


Σχολιάστε εδώ