Ε. Αχτσιόγλου: Μέχρι τον Μάρτιο η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών

Ε. Αχτσιόγλου: Μέχρι τον Μάρτιο η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών

«Ιδιαιτέρως παραγωγική σύσκεψη για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών και την αύξηση του κατώτατου μισθού» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μετά τη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ.

Η διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου έτσι ώστε να αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα από τα μέσα Μαρτίου.

Αυτό είπε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στα μέλη του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας που την επισκέφθηκαν χθες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Την ΕΣΕΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μπόνης, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Ψαρουδάκης και ο οικονομικός επόπτης Χρήστος Μπλουγούρας.

Σε παρατήρηση του προέδρου της ΕΣΕΕ ότι οι επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, δεν παίρνουν το επίδομα ανεργίας που προβλέπεται από το νόμο, η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει τα εισοδηματικά κριτήρια που εμποδίζουν την σχετική υπαγωγή.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο για τον νέο κατώτατο μισθό, η επικείμενη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές και οι συνταξιοδοτικές δυνατότητες των οφειλετών.  Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα ΟΑΕΔ όπως τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 αλλά και το «επίδομα ανεργίας» των επιχειρηματιών.

Η υπουργός Εργασίας σχολίασε τη συνάντηση στην προσωπική της σελίδα:

Mε το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ μετά από μια ιδιαιτέρως παραγωγική σύσκεψη για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η επερχόμενη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να διευθετήσουν τα χρέη τους. Αρκετοί μάλιστα έχουν ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά λόγω χρεών δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη και πλέον θα έχουν την ικανότητα.

Πηγή:  kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ