Αρχηγική εμφάνιση του Άδωνη προκαλεί αναταράξεις στη ΝΔ

Αρχηγική εμφάνιση του Άδωνη προκαλεί αναταράξεις στη ΝΔ

-Ο Κυριάκος προειδοποιεί ότι οι «σταυροί» δεν θα είναι διαβατήριο για υπουργείο!

Ισχυρές αναταράξεις προκαλούν στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας οι αρχηγικού χαρακτήρα κινήσεις και πρωτοβουλίες του Άδ. Γεωργιάδη, με αποκορύφωμα τη «ρωμαϊκού τύπου» φιέστα που οργάνωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Με σαφή την πρόθεση όχι απλά να βάλει υποθήκη για μία θέση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν και εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά να καταστήσει σαφές ότι την επόμενη ημέρα θα είναι μεταξύ των διεκδικητών της αρχηγίας της παράταξης.

Στην εκδήλωση του Ολυμπιακού Σταδίου, με μεταφερόμενους οπαδούς από ολόκληρη την επικράτεια, ο κ. Γεωργιάδης δεν εμφανίσθηκε ως ένας απλός βουλευτής ή έστω ως αντιπρόεδρος, αλλά ως αρχηγός μιας ομάδας βουλευτών και στελεχών. Κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν ότι περισσότεροι από δέκα υποψήφιοι του κόμματος στην ίδια περιφέρεια (Βόρειο Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών) όχι μόνον έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, αλλά ανέβηκαν και στην εξέδρα, και ανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης να τους… παρουσιάσει στους συγκε­ντρωμένους. Αν και ορισμένοι εξ αυτών είχαν διατελέσει υπουργοί στο παρελθόν και έχουν μακρά θητεία στη Νέα Δημοκρατία.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη «φιέστα» του Ολυμπιακού Σταδίου, όπως μεταδόθηκαν από τα media, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία αρκετών εκ των κορυφαίων στελεχών της παράταξης, αλλά και τον εκνευρισμό του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη. Το κλίμα για τον αντιπρόεδρο στον τρίτο όροφο της Πειραιώς ήταν ήδη βαρύ, έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τα γεγονότα αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να (του) στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας ότι οι επιλογές του για τη σύνθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι σε συνάρτηση με τις εκλογικές επιδόσεις καθενός εκ των υποψηφίων. «Κατανοώ τη μάχη του σταυρού, καθώς, όπως γνωρίζετε, την έχω δώσει πολλές φορές, ωστόσο θέλω να θυμίσω ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών τη σειρά εκλογής τη θυμούνται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε ότι «για μένα αυτή η σειρά δεν έχει καμία σημασία στην αξιολόγησή μου για τη διακυβέρνηση της χώρας». Στελέχη του στενού επιτελείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για τις… συνέπειες της υπερκινητικότητας του κ. Γεωργιάδη, ενώ παραδέχονται ανοιχτά πλέον ότι ο τελευταίος από ισχυρό χαρτί τείνει να εξελιχθεί σε βαρίδι για τον κ. Μητσοτάκη και την παράταξη.

«Διώχνει κόσμο»
Τον προβληματισμό τους για τις κινήσεις του αντιπροέδρου εκφράζουν και κορυφαία στελέχη, τονίζοντας ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται ωφελεί μόνον τον εαυτό του και ζημιώνει επί της ουσίας τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα επισημαίνουν ότι με τους υψηλούς τόνους και την πολιτική βουλιμία του όχι μόνον δεν προσελκύει νέους ψηφοφόρους, αλλά αντίθετα διώχνει.

Η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στη βιτρίνα της παράταξης δυσκολεύει τις προσπάθειες του Κυρ. Μητσοτάκη να προσεγγίσει ψηφοφόρους από τον χώρο του κέντρου αλλά και από την πτέρυγα των αναποφάσιστων.

Εκεί αποδίδουν οι δημοσκόποι το γεγονός ότι από όσους ψηφοφόρους εγκαταλείπουν απογοητευμένοι ή και οργισμένοι τον ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστοι είναι εκείνοι που κατευθύνονται προς τη Νέα Δημοκρατία. Με αποτέλεσμα τα ποσοστά της να παραμένουν κολλημένα λίγο πάνω από το 30% και σαφώς μακριά από το πολυπόθητο όριο της αυτοδυναμίας.

Φωτο: thriassio


Σχολιάστε εδώ