Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτίμηση για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτίμηση για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Νέα «επίθεση» στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Είναι μια συμφωνία την οποία διαπραγματεύθηκε εν κρυπτώ ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς, αλλά και ο κ. Καμμένος, ο οποίος τώρα ξαφνικά φόρεσε τη στολή του Μακεδονομάχου. Δεν θέλω, όμως, να ξεχνάτε ότι ήταν αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα στις Πρέσπες να υπογράψει τη συμφωνία και έχει εξίσου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά τα οποία, δυστυχώς, συμβαίνουν.

«Δυστυχώς χθες το βράδυ (σ.σ. Παρασκευή) με την ψήφο τους, 153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της «γαλάζιας» παράταξης στα Γιαννιτσά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στη συνέχεια, ότι η επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα, ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή, τονίζοντας ότι «αυτά που έχουμε ζήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχουν προηγούμενο. Άλλοι ψηφίζουν τις Πρέσπες, άλλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλοι κρατάνε τα υπουργεία τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Τώρα πιστεύετε πραγματικά ότι υπήρχε περίπτωση η κυρία Κουντουρά και η κυρία Παπακώστα να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν δεν είχαν υπουργείο; Φυσικά και εξαγοράστηκαν: πολιτικά εξαγοράστηκαν, για να στηρίξουν την κυβέρνηση, για να κρατήσουν λίγο ακόμα τις υπουργικές τους καρέκλες».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι δεν αρκεί να καταψηφιστεί ο κ. Τσίπρας, αλλά, όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία θέλει να κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το 2019 είναι έτος εκλογών και είναι το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Είναι το έτος που, επιτέλους, θα πούμε σε αυτήν την κυβέρνηση τελειώσατε, φύγετε, αρκετή ζημιά κάνατε, μας πνίξατε στους φόρους, μας κοροϊδέψατε, μας εξαπατήσατε και τώρα δώσατε και “μακεδονική” εθνότητα και “μακεδονική” γλώσσα στους γείτονές μας. Ένα από τα τρία αυτά μόνο θα ήταν αρκετός λόγος για να καταψηφιστεί ο κ. Τσίπρας. Δεν μου αρκεί, όμως, φίλες και φίλοι, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να είναι μόνο μια εκλογή απόρριψης του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και αυτού του απαράδεκτου συνοθυλεύματος που μας κυβερνά. Εγώ θέλω να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Θέλω να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ως μια πολιτική δύναμη η οποία την επόμενη μέρα μπορεί να κάνει τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλύτερη». Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε τις τέσσερις βασικές προτεραιότητές του για την επόμενη ημέρα: μείωση φόρων και εισφορών, επενδύσεις και νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας και ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των επερχόμενων εκλογών: «Απευθυνόμαστε σε όλους. Ακόμη και σε ανθρώπους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους, αλλά και σε αυτούς που ψήφισαν άλλα κόμματα. Σήμερα οι ιδεολογικές γραμμές για κάποιους ξεθωριάζουν. Γιατί; Γιατί το διακύβευμα για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία, φίλες και φίλοι -και αισθάνομαι πολύ έντονο και μεγάλο το βάρος στις πλάτες μου- αλλά είμαι έτοιμος να το σηκώσω γιατί έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να βγάλουμε οριστικά τον τόπο από την κρίση. Και είναι η μεγάλη πρόκληση και η μεγάλη μάχη της γενιάς μας αυτή. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί, θα την κερδίσουμε μαζί, θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Θα οδηγήσουμε τον τόπο με ασφάλεια, με σιγουριά στην πρόοδο».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νωρίτερα επισκέφθηκε την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών, ενώ στη συνέχεια έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους.


Σχολιάστε εδώ