Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση – Μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να τη διασφαλίσει

Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση – Μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να τη διασφαλίσει

Από τον Βόλο χθές το βράδυ και την Καρδίτσα σήμερα το πρωί επισκέφθηκε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Ισχυρό κίνημα Αλλαγής όμως σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι η ώρα το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων να περάσει αποκλειστικά και μόνο στα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

«Έχουμε πόλεμο. Και στον πόλεμο πρέπει να πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε απευθυνόμενη στα κομματικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ συμπλήρωσε:« Όσο μας χτυπούν τόσο εμείς θα δυναμώνουμε. Η παραμονή αυτή της κυβέρνησης στον τόπο μόνο ζημιές φέρνει. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να ορίσουν ημερομηνία εκλογών. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή».

Η κ. Γεννηματά προχώρησε σε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι με μια κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές. «Η πρώτη με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Η δεύτερη καθώς αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον ελληνικό λαό. Οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα. Με την τρίτη προκάλεσε πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι “πρόθυμοι’ που απαιτούνται για να πετύχει το στόχο του. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Βουλευτές “ενοικιάζονται” από το ένα κόμμα στο άλλο», είπε και τόνισε ότι «ο κ.Τσίπρας από πολιτικός χορηγός της δεξιάς, γίνεται πια και χορηγός της Χρυσής Αυγής. Δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία μας: Παρακμή και Εκφυλισμός. Αρχιτέκτονας αυτής της παρακμιακής κατάστασης είναι ο πρωθυπουργός. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο». Υπογράμμισε ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς».

«Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος. Είναι η ΝΔ που βάφτισε “επανίδρυση” τη διάλυση του κράτους. Που αποσάθρωσε την ελληνική οικονομία, λίγα μόλις χρόνια μετά το απόγειό της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση και στα Μνημόνια. Δεν τα λέμε πια μόνο εμείς. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Ο Στέφανος Μάνος είπε προχθές τα πράγματα με το όνομά τους για τις μεγάλες ευθύνες του Κ. Καραμανλή», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλυτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.

Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει» υποστήριξε. Κάνοντας αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι τα προβλήματα τους είναι μεγάλα και απειλούν το μέλλον τους και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αδιαφορεί, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται για την επαναφορά της φορολογίας των αγροτών στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας. Απάντησε και στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει Προοδευτικό Μέτωπο, λέγοντας ότι δεν αρκεί ο κ.Τσίπρας να παριστάνει τον προοδευτικό, πρέπει να είναι στην πράξη.

Πηγή:  news247.gr


Σχολιάστε εδώ