To ΕΚΕΤΑ υποστηρίζει και συμμετέχει στον πρώτο «Μαραθώνιο Εφευρετικότητας» Hacking Health Hackathon

To ΕΚΕΤΑ υποστηρίζει και συμμετέχει στον πρώτο «Μαραθώνιο Εφευρετικότητας» Hacking Health Hackathon

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και  Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) υποστηρίζει και συμμετέχει με την παρουσία 4 ερευνητών του στο πρώτο HACKING HEALTH MARATHON της Αθήνας με επίκεντρο την ηλεκτρονική υγεία.

Το Hackathon θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας  – ΕΒΕΑ. Την πρώτη μέρα ημέρα ο κ. Κωνσταντίνος Βότης, ερευνητής Γ’ του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ θα απευθύνει ομιλία  με θέμα: «Ο ψηφιακός ασθενής: Το μέλλον του mHealth για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις».

Κατά τη διάρκεια του Hackathon, οι συμμετέχοντες, είτε από το γενικό κοινό είτε από τους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, αλλά και του design, κ.α. προσκαλούνται να αναμετρηθούν με τα ζητήματα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα «Ιατρικά Δεδομένα και ΚΙνητικότητα». Σε δυόμισι μέρες, σχεδιαστές, developers, επιστήμονες, ερευνητές, project managers, ασθενείς συνεργάζονται με ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικά στελέχη νοσοκομείων για να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις υγείας (eHealth) ή και εφαρμογές για κινητά (mobile Health), ακόμη και ιδέες που μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις. Η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες στο Hackathon είναι η βελτίωση των προδιαγραφών του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS)  ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση και να μοιράζονται πληροφορίες για την υγεία τους που τους αφορούν, για επείγουσα μη προγραμματισμένη φροντίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://hacking-health.org/el/hackathon-athens-2019/

To Hacking Health είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης. Γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 και έχει διαδοθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε περισσότερες από 70 πόλεις, σε 45 χώρες, σε 5 ηπείρους. Δουλεύοντας συλλογικά, οι επαγγελματίες της υγείας, οι ασθενείς, οι ειδικοί, οι ερευνητές και επιστήμονες με καινοτόμο σκέψη και με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών χτίζουν ανθρωποκεντρικές λύσεις στα επιτακτικά και καίρια προβλήματα στης υγείας και της ιατρικής περίθαλψης.

Περισσότερες πληροφορίες

Αμαλία Δρόσου – Τμήμα Εξωστρέφειας ΕΚΕΤΑ, / Τηλ.: 2310 498214 / E-mail: amelidr@certh.gr


Σχολιάστε εδώ