Όλη η Ιεραρχία είναι απέναντι σε εκείνους  που θέλουν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας

Όλη η Ιεραρχία είναι απέναντι σε εκείνους που θέλουν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση…

-Δεν υπερασπιζόμαστε συμφέροντα ούτε την εξουσία μας
-Εννέα Μητροπολίτες τίμησαν τα ονομαστήριά του

«Δεν υπερασπιζόμαστε συμφέροντα ούτε την εξουσία μας. Υπερασπιζόμαστε τη διακονία μας σ’ αυτόν τον λαό, γιατί ο κάθε παπάς είναι πατέρας και διάκονος του λαού, που τελεί τα ιερά Μυστήρια και διαφυλάττει την κοινωνική συνοχή. Γι’ αυτό στεκόμαστε αρωγοί, για να συνεχιστεί η μεγάλη ιερατική παράδοση της πατρίδας μας…

Όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είμαστε απέναντι σε εκείνους που επιχειρούν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση σ’ αυτόν τον τόπο, που θέλει τον Ιερέα πατέρα και την Εκκλησία μάνα του λαού μας», ήταν το μήνυμα-απάντηση που έστειλε από την τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με την αφορμή των ονομαστηρίων του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος προς κάθε κατεύθυνση και πρωτίστως προς την κυβέρνηση, που θέλει να καταργήσει την έως τώρα υπαγωγή των ιερέων στο Δημόσιο και στο εξής να δίνεται από το κράτος το ποσό της μισθοδοσίας στην Εκκλησία ως… επιδότηση.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεος, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος και Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, οι οποίοι έχουν ισχυρό λόγο στην Ιεραρχία, με ό,τι σημαίνει αυτό εν όψει του νομοσχεδίου για την αλλαγή των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας που θέλει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών να είναι αντίθετη.

Εκτός του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος συνήψε τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στον κ. Ιγνάτιο, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως τόνισε ότι είναι «σημείο ενότητας μέσα στην Ιεραρχία, με λόγο στιβαρό, με επιχειρήματα όταν υπερασπίζεται κανόνες και αρχές, με θέσεις ανδρός εκκλησιαστικού, που αγαπά την Εκκλησία και αφιέρωσε τη ζωή του σε Αυτήν και λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμησιν για τους νεωτέρους Αρχιερείς».

Φωτο: mknews.eu


Σχολιάστε εδώ