Οι Πρέσπες οδηγούν  στα δικαστήρια Καμμένο – Κοτζιά

Οι Πρέσπες οδηγούν στα δικαστήρια Καμμένο – Κοτζιά

-Με μάρτυρα την Ντόρα

Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα περάσει τα επόμενα χρόνια ο Π. Καμμένος καθώς μετά την Ντ. Μπακογιάννη και ο Ν. Κοτζιάς προσφεύγει εναντίον του στη δικαιοσύνη.

Αιτία οι διαδοχικές αναρτήσεις στα social media, όπου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιχειρεί να εμπλέξει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών στα σενάρια ενεργούς ανάμειξης ξένων παραγόντων στο ζήτημα των Σκοπίων.

Με αποκορύφωμα τις καταγγελίες του για χρηματισμό παραγόντων και εντός Ελλάδας με σκοπό την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι που ο κ. Καμμένος είχε καταγγείλει και στην περιβόητη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που είχε ως… συνέπεια την παραίτηση του κ. Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Απαντώντας στις τελευταίες αναρτήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο κ. Κοτζιάς τον χαρακτήρισε «εθνικό ψεύτη» και «κοινό συκοφάντη», ενώ ανακοίνωσε την προσφυγή του στα δικαστήρια. Επιχειρώντας ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ (Εισ-Πράττω), στην οποία μετέχει ο κ. Κοτζιάς, υπαινίχθηκε ότι ο τελευταίος ήταν αποδέκτης χρημάτων για τη… λύση του προβλήματος με τα Σκόπια.

Επίσης, στις αλλεπάλληλες συνε­ντεύξεις του ο κ. Καμμένος επιμένει να θέτει ερωτήματα για το αν χρήματα από τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών κατευθύνθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης χωρών του εξωτερικού (Αλβανία, Σκόπια κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ή ποιοι χρηματοδοτούν την Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και με τι έσοδα λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια. Αφήνοντας με τον τρόπο αυτό υπόνοιες για άδηλους πόρους και αδιαφάνεια στην εισροή των χρημάτων στα ταμεία της Κίνησης.

Στις αναρτήσεις του κ. Καμμένου δεν λείπουν οι υπαινιγμοί περί «προδοσίας» εκ μέρους του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ενώ στις δημόσιες τοποθετήσεις του προβάλλει τη θεωρία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν αποτέλεσμα αμερικανικών πιέσεων. Αλλά; Ότι ήταν πρόταση (ιδέα) του κ. Κοτζιά, ύστερα από πίεση της Άνγκ. Μέρκελ και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων.


Σχολιάστε εδώ