Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα

Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα

-Τα παιδιά του σκυλεύουν τη μνήμη του

Είναι πραγματική ντροπή για τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου ο τρόπος που τη σκυλεύουν τα παιδιά του, και ιδίως ο Γιώργος και ο Νίκος. Το μείζον εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών το αποδεικνύει.

Βγαίνει ο Γιώργος και παριστάνοντας τον «εκσυγχρονιστή» και τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς –η οποία είναι παντελώς ανύπαρκτη, μια σφραγίδα στα χέρια του Γιώργου– τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος, για να τον κατεβάσει υποψήφιο ευρωβουλευτή η Φώφη Γεννηματά, τάσσεται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην ίδια οικογένεια –και ποια οικογένεια, εκείνη του αείμνηστου Ανδρέα…– δύο αδέρφια παίρνουν εντελώς διαφορετικές θέσεις για το μείζον εθνικό θέμα. Κανείς δεν πιστεύει, φυσικά, ότι τα αδέρφια δεν είναι συνεννοημένα μεταξύ τους. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι σε πλήρη συνεννόηση, για να κάνουν και οι δύο τη δουλειά τους. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Το απόλυτο κατάντημα… Για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, δίνουν τα πάντα, την πατρίδα και, φυσικά, τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Με τον τρόπο αυτό, Γιώργος και Νίκος δείχνουν ότι για αυτούς ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν πατέρας τους. Ήταν και είναι το επάγγελμά τους.

Με λόγια σταράτα και ειλικρινή, Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου δηλώνουν επάγγελμα «Παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου»!
Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σίγουρα θα τους είχε αποκληρώσει εν ζωή. Θα τους είχε αφαιρέσει ακόμη και τη νόμιμη μοίρα, όχι μόνο της –ανύπαρκτης άλλωστε– περιουσίας του αλλά και της ίδιας της μνήμης του.


Σχολιάστε εδώ