ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ: «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα για ΜΙΑ μόνο παράσταση

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ: «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα για ΜΙΑ μόνο παράσταση

Το βραβευμένο «Μάρτυς μου ο Θεός» στην Καβάλα για ΜΙΑ μόνο παράσταση!
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 21.00


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

Το έργο του Μάκη Τσίτα Μάρτυς μου ο Θεός –βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στο θέατρο Vault στην Αθήνα και κατά την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές έρχεται στην Καβάλα για μία μόνο παράσταση.

Το έργο

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης–ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο –Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης. 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Μάρτυς μου ο Θεός» – Θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ γενική είσοδος
8 ευρώ φοιτητικό – ανέργων – ΑΜΕΑ

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 


Σχολιάστε εδώ