Ρύθμιση για 900.000 οφειλέτες του ΚΕΑΟ  με «κούρεμα» 74%

Ρύθμιση για 900.000 οφειλέτες του ΚΕΑΟ με «κούρεμα» 74%

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστάνε 900.000 οφειλέτες σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Στόχος είναι να ενταχθεί στη ρύθμιση το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, που αποκλείστηκαν από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, και να ρυθμιστούν χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2016.

Το «κούρεμα» θα φθάνει μέχρι και το 74% και οι δόσεις θα είναι 36 για χρέη έως 3.000 ευρώ και 120 για τα υπόλοιπα.
Να σημειωθεί ότι οι συνολικές εισπράξεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μέχρι τις 30/9/2018 ήταν 3,85 δισ. ευρώ.


Σε ανοδική πορεία ήταν και τον Οκτώβριο η οικοδομική δραστηριότητα. Το σύνολο των οικοδομικών αδειών σε όλη τη χώρα ήταν 1.595, που αντιστοιχούν σε 408,5 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας.

Με το φανάρι ψάχνουμε για καλά νέα… Και ένα από αυτά είναι η αύξηση του τζίρου κατά 2,2% στα σούπερ μάρκετ το 2018, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen.

Ήλθε, είδε και απήλθε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Και αφού έφαγε το ψαράκι της στην παραδοσιακή ταβέρνα «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, παρέα με τον προστατευόμενό της, τον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα, ξέρετε ποια ήταν η… σύστασή της στα παράπονα επιχειρηματιών για τους υψηλούς φόρους;
Μπορείτε να μειώσετε τους φόρους, αλλά χωρίς να κόψετε ούτε ένα ευρώ από το αιματηρό πλεόνασμα…
Πάρ’ τη στον γάμο σου, να σου πει και του χρόνου…


Σχολιάστε εδώ