500 παιδιά έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για απεξάρτηση από κινητά και tablet

500 παιδιά έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για απεξάρτηση από κινητά και tablet

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», 500 παιδιά νοσηλεύτηκαν εκεί για απεξάρτηση από κινητά και tablet.

Όπως είπε ο Μανώλης Παπασάββας σε συνέντευξή του στο OPEN: «Από το 2007 ξεκίνησε η μονάδα. Πάνω από 500 έφηβοι έχουν προσέλθει εκεί. Γίνεται εξατομικευμένη προσέγγιση σχετικά με την προβληματική χρήση του διαδικτύου. Μας έρχονται παιδιά από 3-4 ετών μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι σε παιδιά ηλικίας 5-12 το 78% χρησιμοποιεί το Internet, ενώ το ποσοστό πηγαίνει στο 90% σε ηλικίες παιδιών 10-12 ετών. Τα παιδιά έχουν εθιστεί στη χρήση του διαδικτύου, παίζουν παιχνίδια ως το ξημέρωμα, ζουν απομονωμένα, κλείνονται στον εαυτό τους, δεν έχουν φίλους, παρουσιάζουν φοβίες»…

Ο κ. Παπασάββας έκανε έκκληση στους γονείς «με το που διαπιστώσουν ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν πολλές ώρες το Internet, να καλέσουν αμέσως βοήθεια. Να μας καλέσουν, παρέχουμε συμβουλευτικές προτάσεις». Ανατριχιαστικό το «τίμημα» του διαδικτύου, όταν δεν ελέγχεται η χρήση του από τους ανήλικους.


Σχολιάστε εδώ