Δεν πείθουμε…

Δεν πείθουμε…

Στο καφενείο της Βουλής τα κομματικά πηγαδάκια περισσότερο συζητούσαν για την επανεκλογή τους παρά για το καυτό θέμα των ημερών, δηλαδή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ή για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Στο βλέμμα πολλών βουλευτών της ΝΔ έβλεπες την αγωνία της επόμενης μέρας. Ο προβληματισμός εστιαζόταν στο ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική ο αρχηγός τους.

Μπορεί –έλεγαν– οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι είμαστε πρώτοι, αλλά δεν πείθουμε τον λαό, ο λαός θέλει συγκεκριμένα πράγματα και όχι συνθήματα… Άλλωστε αυτό κάνει και η Ακροδεξιά, που ξέρει ότι δεν θα έχει κυβερνητικό ρόλο…

Εμάς πρέπει να μας ακούσει ο λαός και όχι να μιλάμε με ατάκες για τα Μέσα Ενημέρωσης.

Είναι «καμένοι»

Σε άλλο πηγαδάκι, στο καπνιστήριο της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ως βάση της κουβεντούλας τους τον χρόνο των εκλογών και συγκεκριμένα αν συμφέρει να γίνουν τον Μάρτιο ή τον Μάιο, καθώς ο Οκτώβριος είναι μακριά και μπορεί να χαθεί, όπως πιστεύουν, το όπλο του αιφνιδιασμού…

Επιπλέον εξέφραζαν και την απορία τους για το άνοιγμα του κόμματος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Και αυτό διότι, όπως επισήμαιναν, δεν έχουν καμιά θετική αναφορά στον λαό, αλλά απεναντίας οι περισσότεροι είναι «καμένοι».

Τα ονόματα έπεφταν το ένα μετά το άλλο, ωστόσο κατέλη­γαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι είναι χρεωμένοι στον Σημίτη και ότι όλοι αυτοί ήταν υβριστές του κόμματος μέχρι χθες.


Σχολιάστε εδώ