Σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

-Ανησυχία στην κυβέρνηση

Λαοθάλασσα αναμένεται σήμερα το μεσημέρι (2 μ.μ.) στο Σύ­νταγμα, στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, λίγα μόνο 24ωρα πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο. Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων από τα τέσσερα σημεία της επικράτειας αλλά και από το εξωτερικό (Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α.) πρόκειται να συρρεύσουν στο κέντρο της Αθήνας με όλα τα μέσα, με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, Ι.Χ. Προκειμένου όλοι μαζί να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στην παραχάραξη της Ιστορίας και στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Θα στείλουν έτσι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και σε όσους βουλευτές από τους 300 προτίθενται να βάλουν την υπογραφή τους (με την ψήφο τους) σε μια Συμφωνία που βλάπτει κατάφωρα τα εθνικά συμφέροντα και ανοίγει παράθυρο για μελλοντικούς αλυτρωτισμούς και διεκδικήσεις από την πλευρά των Σκοπίων.

Την ίδια στιγμή στις τάξεις της κυβέρνησης υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία, που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των πολιτών που θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο. Από ορισμένες πλευρές καταβλήθηκαν προσπάθειες να αποδυναμωθεί το όλο εγχείρημα ή και να απαξιωθεί, στη βάση ότι το συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν ως επί το πλείστον εθνικιστές, ακροδεξιοί και Χρυσαυγίτες. Παράλληλα υπήρξαν και κινήσεις που σκοπό είχαν να φοβίσουν τους πολίτες προκειμένου να μην πάνε σήμερα στο Σύνταγμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου τις προηγούμενες ημέρες ήταν πρωτοφανής, όσο και εντυπωσιακή, με τους οργανωτές να προεξοφλούν ότι η συγκέντρωση θα είναι η ογκωδέστερη που έγινε ποτέ, όχι μόνο για τη Μακεδονία, αλλά γενικότερα. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, που μαζί με τις Μακεδονικές Οργανώσεις έχουν την ευθύνη της οργάνωσης του σημερινού μεγάλου συλλαλητηρίου, τονίζει: «Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματος στους παραχαράκτες της ιστορίας της Μακεδονίας».

Στην οργάνωση του συλλαλητηρίου παίρνουν μέρος δεκάδες φορείς και οργανώσεις από ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και ελληνικοί σύλλογοι του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και πιο συγκεκριμένα κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην αγωγή τους κάνουν λόγο για προσβολή της εθνικής – πολιτιστικής ταυτότητας / συνείδησης ως μοναδικών στοιχείων των Μακεδόνων, για παραβίαση των αρχών της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας κ.ά.

Φωτό: newsbeast.gr


Σχολιάστε εδώ