Πώς να κάνετε έναν ΕΛΕΦΑΝΤΑ να ΧΟΡΕΨΕΙ

Πώς να κάνετε έναν ΕΛΕΦΑΝΤΑ να ΧΟΡΕΨΕΙ

+ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ



Συγγραφείς
Aγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Εικονογράφος
Σοφία Τουλιάτου


Ποιος μπορεί άραγε να κάνει έναν ελέφαντα να χορέψει;
Σίγουρα κάποιος εύσωμος. Με μια φωνή βροντερή όσο εκατό κεραυνοί μαζί.
Και δυνατός. Ναι, οπωσδήποτε πολύ δυνατός!
Ή μήπως όχι;

Ένα βιβλίο που, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς… αρκεί να μετατρέψει την “αδυναμία” του σε δύναμη!

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

> Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς 

O ‘Αγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κερδίζουν το  Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 ‘Aθλοι» που εκπέμπονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κερδίζουν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα.
Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α. Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει σαν στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος) και σε άλλα θέατρα της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία τους Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή (2014), Πως να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015), Ένα αλφάβητο ταξίδι (διεθνής διάκριση White Ravens 2016) και Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες (2016). Από το 2018 ξεκίνησε να κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων τους ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ με πρώτο τον τίτλο Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων και στη συνέχεια τον τίτλο Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων.

…και την εικονογράφο 

Η Τουλιάτου Σοφία απoφοίτησε από το τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Δουλεύει ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, και έχει διακριθεί με επαίνους και βραβεία από  το περιοδικό κόμικς «9» της Ελευθεροτυπίας, τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου και τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ). Η δουλειά της κυκλοφορεί σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Αμερική, Αυστραλία, Ν.Κορέα και φυσικά στην ομώνυμη σελίδα της στο facebook (Sophia Touliatou Artist)


Ηλικία: 3+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
ISBN: 978-960-569-162-2


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Tο βιβλιοπωλείο “Κουκίδα” και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην παρουσίαση του βιβλίου: Πώς να κάνετε έναν ΕΛΕΦΑΝΤΑ να ΧΟΡΕΨΕΙ.
Οι συγγραφείς Αγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη περιμένουν τους μικρούς μας φίλους να φορέσουν αυτοσχέδιες μάσκες, να παίξουν και να ζωγραφίσουν, κάνοντας τα μικρά μεγάλα, τα αδύνατα δυνατά και, στο τέλος, έναν κοτζάμ ελέφαντα να χορέψει!

 


Σχολιάστε εδώ