Καρφιά Τσακαλώτου κατά Στουρνάρα

Καρφιά Τσακαλώτου κατά Στουρνάρα

-Μόνιμος στόχος του Μαξίμου 
-Ξεπερνά τον ρόλο του ως κεντρικός τραπεζίτης
-Φωτιά κατά της σκανδαλολογίας, η Χρυσή Αυγή κερδίζει…

Τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει μονίμως στο στόχαστρο το Μαξίμου. Αυτός φταίει που δεν πηγαίνει καλά η οικονομία.

Τη σκυτάλη πήρε τώρα ο υπουργός Οικονομικών και κλειδοκράτορας του Θησαυροφυλακίου Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Θεωρώ ότι θα πρέπει να μείνει πιο στενά στον ρόλο του ως κεντρικός τραπεζίτης», είπε σε συνέντευξή του.

Που σημαίνει ότι δεν… υπακούει στις εντολές της κυβέρνησης για το πώς θα διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδος, ξεχνώντας ότι λογαριασμό δίνει μόνο στην Ευρωπαϊκή Κε­ντρική Τράπεζα.

Ομολόγησε, πάντως, ο κ. Τσακαλώτος ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι τα “κόκκινα” δάνεια». Πρόβλημα που μέχρι τώρα, στα 3,5 χρόνια, δεν μπόρεσε η κυβέρνησή του να το λύσει. Να δώσει έστω μια ανάσα.

Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι έχει τη δική του άποψη. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αυτονομείται από τη γραμμή Μαξίμου – Πολάκη. Πήρε αποστάσεις από τη… στρατηγική της σκανδαλολογίας, ρίχνο­ντας το καρφί: «Η σκανδαλολογία δεν βοηθά την πολιτική ούτε και τα σκάνδαλα. Βοηθά μόνο τη Χρυσή Αυγή».

Σημ.: Απογοήτευσε ο υπουργός Οικονομικών όσους περίμεναν να πάρουν 13η σύνταξη, λέγοντας κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για 13η σύνταξη». Τελεία και παύλα, δυστυχώς…

Φωτο: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ