Δίπλα στους ηλικιωμένους στην περιοχή των Ελληνορώσων ο Παύλος Γερουλάνος

Δίπλα στους ηλικιωμένους στην περιοχή των Ελληνορώσων ο Παύλος Γερουλάνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Λέσχη Φιλίας των Ελληνορώσων συνέχισε τις δράσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Οι ηλικιωμένοι που συχνάζουν εκεί τον υποδέχτηκαν ζεστά, πρόθυμοι να συζητήσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και τις μικρές χαρές της ζωής, όπως το ότι η Λέσχη είναι ένα μέρος όπου συναντούν φίλους, πίνουν τον πρωϊνό τους καφέ σε πολύ προσιτές τιμές, κάνουν δραστηριότητες, μαθαίνουν ξένες γλώσσες και μουσική.

Η συζήτηση αφορούσε στις λακκούβες που τους δυσκολεύουν στους δρόμους, τα παγκάκια στην πλατεία, την παιδική χαρά που πηγαίνουν τα εγγόνια τους αλλά και τις στάσεις των λεωφορείων που δεν έχουν υπόστεγα.

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε σχετικά:

«Οι συνθήκες ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας είναι καθρέφτης της ανθρωπιάς της κοινωνίας μας. Η επαφή με ανθρώπους τρίτης ηλικίας μας γεμίζει σοφία, μας εμπνέει σεβασμό, πολλές φορές κι έκπληξη. Ένα υπέροχο παράδειγμα είναι τα μέλη της Λέσχης Φιλίας Ελληνορώσων. Κάνουν παρέα, οργανώνουν εκδρομές, πηγαίνουν θέατρο, μαθαίνουν αγγλικά ενώ ζητούν μέχρι και δάσκαλο πληροφορικής! Δικός μας στόχος είναι να επεκτείνουμε τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες του δήμου, πολλές εκ των οποίων λειτουργούν πολύ θετικά, έτσι ώστε να προσφέρουμε στον κάθε δημότη μια ολοκληρωμένη εμπειρία, από τη φροντίδα υγείας μέχρι την προσβασιμότητα και τη διά βίου μάθηση. Μαθαίνουμε από τις εμπειρίες τους, κλέβουμε από τη ζωντάνια τους».


Σχολιάστε εδώ