Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: «Ένα αλλιώτικο σπίτι… σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: «Ένα αλλιώτικο σπίτι… σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 ώρα 18:00


Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένα αλλιώτικο σπίτι…σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε διοργανώνεται το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 18:00 από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, το Κέντρο Πολιτισμού «Υπατία» Λάρισας και το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι.

Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που μιλά με συμβολικό τρόπο για την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κρυσταλλία Μακατού, φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδική Λογοτεχνία 

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Ρέτα Κουτσοκώστα, γραμματέας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης»
και η Αλεξάνδρα Βαλασσοπούλου, μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας

Την παρουσίαση θα “ντύσουν” με τραγούδια και μελωδίες οι μικροί μουσικοί του εργαστηρίου «Νότες με Χρώμα» υπό τη διεύθυνση της Θώμης Μπουμπάρη.

Θα ακολουθήσει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά με ζωγραφική.

Είσοδος ελεύθερη.

«Όλοι μας κάποτε θραφήκαμε με παραμύθια από τα αγαπημένα χείλη της γιαγιάς, του παππού, των γονιών που στέκονταν πλάι μας. Τα παραμύθια ήταν “οχήματα” για την υπεράσπιση της παιδικής ψυχής μας. Οι ιστορίες αυτές μας έδειξαν πολλά, όπως τρόπους να βαδίζουμε στο δρόμο των συναισθημάτων και της αλήθειας. Ένα τέτοιο ‘όχημα’ είναι και το παραμύθι μου, με ρόδες βαρύτητας κουβαλά το περιεχόμενο της Αλληλεγγύης σχετικά με το αγαθό της Υγείας που το βρίσκουμε σε ένα σπίτι. Μα, ένα σπίτι όχι κανονικό, αλλά αλλιώτικο, καμωμένο από την πρωτοβουλία απλών ανθρώπων για τη δωρεάν φροντίδα των αρρώστων, των αδύναμων και φτωχών!», σημειώνει η συγγραφέας.

Επίσης, το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα γαλλικά και διατίθεται από την “Association Bretagne –Gréce Solidarité Santé”, πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στην Βρετάνη της Γαλλίας και στηρίζει τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης της Ελλάδας.

> Τη μετάφραση έκανε η Χρύσα Β. Γκουντοπούλου του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών ‘Parlez-vous français?’.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μαρία Αράπκουλε γεννήθηκε στη Γιάννουλη Λάρισας και κατάγεται από οικογένεια Μικρασιατών και Θρακιωτών προσφύγων. Διδάχτηκε 3 χρόνια την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και ασχολείται με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Η εμπειρία της ως ενεργού μέλους του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» ήταν η αφορμή για τη συγγραφή του παιδικού βιβλίου «Ένα αλλιώτικο σπίτι…σαν παραμύθι!» για τη διάδοση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, την αξία της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης και του αγαθού της δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.
Έχει επίσης εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές και τέσσερα λογοτεχνήματα, μεταξύ των οποίων δύο αφορούν την τοπική ιστορία των προσφύγων της Γιάννουλης.

 


Σχολιάστε εδώ