Ποιους… ενοχλούσε ο «Καλός Ποιμήν»;

Ποιους… ενοχλούσε ο «Καλός Ποιμήν»;

Το είπαν και το έκαναν. Το ίδρυμα «Καλός Ποιμήν», που πάνω από μισό αιώνα περιθάλπει, συντηρεί, μορφώνει και μεγαλώνει με σωστή αγωγή και υγιείς αρχές εκατοντάδες παιδιά που έχουν πέσει θύματα παραβατικής συμπεριφοράς από γονείς, συγγενείς, κ.λπ., και το οικογενειακό τους περιβάλλον είτε δεν μπορεί είτε είναι ακατάλληλο για να τα φροντίσει, μεταλλάσσεται σε μία από τις δομές που ίδρυσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, καταργώντας τα ιδρύματα τύπου «Καλός Ποιμήν» και σε λίγο καιρό θα φιλοξενεί παραβατικούς, κακοποιημένες γυναίκες, πρόσφυγες κ.λπ.

Τα παιδιά που ήδη φιλοξενούνται ειδοποιήθηκαν ότι θα σταλούν σε διάφορες άλλες Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης, όπως ονομάζονται σύμφωνα με τον νέο θεσμό, μαζί με παραβατικούς, πρόσφυγες, κ.λπ., που λειτουργούν ανά την Αττική. Δηλαδή, 60 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, που έχουν τον «Καλό Ποιμένα» σπίτι τους, που μεγαλώνουν μαζί με άλλα παιδιά και έχουν προσαρμοσθεί σ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, θα μοιραστούν δεξιά κι αριστερά από εκεί που ζούσαν ως τώρα σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στοχοποίησαν το ίδρυμα αυτό για δύο λόγους.

Ο πρώτος ήταν το όνομά του και ο δεύτερος η υποστήριξή του και οι δεσμοί που είχε με την Εκκλησία του Πειραιά. Οι ιθύνοντες του υπουργείου θεώρησαν ότι… είναι υπερβολή να μεγαλώνουν τα παιδιά σε ελληνοχριστιανικό περιβάλλον και ότι γινόταν ένας ιδιότυπος προσηλυτισμός στην Ορθοδοξία.

Ξεχνούν ότι ο «Καλός Ποιμήν» λειτουργεί στα Καμίνια, σε μια γειτονιά που γνωρίζει από φτώχεια και ορφάνια και τον είχε αγκαλιάσει και τον στήριζε με κάθε τρόπο με τη γενναιόδωρη συνδρομή τόσο του δήμου όσο και της Εκκλησίας. Τώρα θα έχουν μόνο την κρατική στήριξη, ελλιπή, γιατί απλά δεν υπάρχουν πόροι.

Αντί οι αρμόδιοι να στηρίξουν τον «Καλό Ποιμένα» και να τον αναπτύξουν, για να ωφελούνται όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, τον αποδομούν.

Ο δήμος θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες αντιδράσεις και η ελπίδα είναι να μείνει ο «Καλός Ποιμήν» εκεί που είναι τόσα χρόνια και δεν είχε ποτέ δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Φωτο: piraeuspress.gr


Σχολιάστε εδώ