Μάκης Κουρής: Ποιοι φοβούνται την ψήφο του ελληνικού λαού;

Μάκης Κουρής: Ποιοι φοβούνται την ψήφο του ελληνικού λαού;

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Γιατί δημοψήφισμα μόνο στα Σκόπια και όχι και στην Ελλάδα;

Αρκετοί πολιτικοί, εν ενεργεία και κυρίως πρώην, που έχουν μεγάλη ε­μπειρία από όσα έχουν ζήσει και έχουν δει πολλά τα μάτια τους, υποστηρίζουν ότι η βόλτα της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας ήταν ρουσφέτι στον αγαπημένο της Αλέξη, που κάνει ό,τι του ζητήσει.

Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η μεγάλη, για να μην πούμε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία για εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές είναι συμφωνία παράδοσης στα Σκόπια. Αυτό λένε ξεκάθαρα και 18 πρέσβεις στην επιστολή που έστειλαν στους 300 βουλευτές, αποκαλώντας «λεόντεια» τη συμφωνία και επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες… Ήρθε για να στηρίξει τον… φίλο της τον Αλέξη, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Γερμανία είναι κοντά του, αλλά και για να… αποδομήσει τον διαχρονικά και όχι ευκαιριακά δικό τους άνθρωπο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ήταν και ο πατέρας του. Αυτή η ωμή παρέμβαση, όμως, ενοχλεί πάρα πολλούς Έλληνες, που έχουν πικρές και αιματηρές εμπειρίες από τη γερμανική κατοχή αλλά και από την άρνηση του Βερολίνου να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα δικά τους χιτλερικά στρατεύματα.

Ακόμη και τώρα η κυρία Άνγκελα δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη. Απλώς δέχτηκε να ακούσει το… αίτημα, αλλά από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε… Αυτό το τεράστιας ανθρωπιστικής σημασίας θέμα, για τα ερείπια που προκάλεσαν οι Γερμανοί καίγοντας τα πάντα, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, το έχει θέσει επανειλημμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και το έθεσε και στην κυρία Μέρκελ που τον επισκέφθηκε, όμως και πάλι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»…

Ήρθατε, κυρία Μέρκελ, όχι για να πείτε απλώς στον ελληνικό λαό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή και για τις δύο πλευρές και θα είναι χρήσιμο να ψηφισθεί, αλλά για να ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ τους Έλληνες, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα για να έχουν αιώνια στεφάνι στο κεφάλι τους τις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ», να παραδώσουν τα Άγιά τους σε αυτούς που χρόνια προσπαθούν να τα λεηλατήσουν.

Αυτή ήταν η αποστολή της ολιγόωρης επίσκεψής σας. Ξέρετε πολύ καλά πόσο βαρύ είναι το κλίμα για αυτούς που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει νέες πληγές στο σώμα της Ελλάδας μας. Για τα πρόσκαιρα οφέλη κάποιων… Και όταν η χώρα μας θα ματώνει και ο πόνος θα είναι αβάσταχτος, εσείς κάπου θα διασκεδάζετε, ρίχνοντας τα ζάρια για το πού θα είναι η επόμενη παρέμβασή σας.

Αν ήσασταν σίγουρη, κυρία Άνγκελα Μέρκελ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν… τρίζει, ότι δεν έχει τρύπες, που αφήνουν περιθώριο για δόλιες αλυτρωτικές – κατακτητικές επιδιώξεις των νέων αγαπημένων σας φίλων, που εξυπηρετούν τα σχέδιά σας στην πολύ καυτή γειτονιά μας, στην οποία διεκδικείτε από τώρα μερίδιο, ΔΕΝ θα ερχόσασταν εδώ, δεν θα… σπαταλούσατε τζάμπα τον χρόνο σας. Κομμάτι στο οικόπεδο θέλετε…

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τους «φίλους» και τους «συμμάχους» του. Και αυτό το βλέπουμε και σήμερα. Σας έπιασαν ξαφνικά οι αγάπες με τα Σκόπια και ξεχνάτε την Ελλάδα – για να μην πούμε ευθέως ότι την πουλάτε.

Οι 18 πρέσβεις ε.τ. που υπηρέτησαν με πάθος τα συμφέροντα τούτης της γης, της ποτισμένης με ποταμούς αίματος, στην επιστολή τους χτυπάνε την καμπάνα για αυτά που θα συμβούν από την επομένη της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπάρχει χρόνος να αποτραπούν τέτοιες εξελίξεις. Να κληθεί να μιλήσει ελεύθερα ο ελληνικός λαός. Στα Σκόπια έγινε δημοψήφισμα. Γιατί να μη γίνει και στην Ελλάδα δημοψήφισμα, κυρία Μέρκελ; Εκτός κι αν κάποιοι φοβούνται την ψήφο του ελληνικού λαού. Και ανάμεσα σε αυτούς είστε κι εσείς, αγαπητή Άνγκελα.


Σχολιάστε εδώ