Κλείνει η ωρολογιακή βόμβα για το περιβάλλον του Πειραιά

Κλείνει η ωρολογιακή βόμβα για το περιβάλλον του Πειραιά

Δόθηκε ύστερα από χρόνια η άδεια αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού

Mία απειλή λιγότερη για την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά. Ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Σχιστού, ο χώρος που επί 30 και πλέον χρόνια συγκέντρωνε τα απόβλητα των Λιπασμάτων, το ραδιενεργό προϊόν φωσφογύψο, και παρέμενε ανοικτός, με προφανείς κινδύνους για το περιβάλλον αν γινόταν κάποια πλημμύρα ή κάποιο ρήγμα από πιθανό σεισμό, τώρα θα κλείσει, θα αποκατασταθεί με τους πλέον σύγχρονους τρόπους και θα πάψει να αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για το ευρύτερο περιβάλλον του Πειραιά.

Μετά από πολλές προσπάθειες του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο οποίος είχε προχωρήσει στην αποκατάσταση των δύο τρίτων του ΧΑΔΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε την άδεια ολοκλήρωσης του έργου. Την άδεια αυτήν είχε ζητήσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ εδώ και χρόνια. Μόλις προχθές έδωσε την άδεια ο κ. Σταθάκης. Όμως, είχαμε και άλλη μία θετική εξέλιξη για τις περιοχές του Πειραιά που… ακουμπάνε το όρος Αιγάλεω (μέσα από το Σχιστό που είναι η προέκτασή του).

Από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δράσης του ΠΕΣΥΔΑΠ με θέμα «Προστατεύοντας το όρος Αιγάλεω». Η δράση αυτή αγκαλιάζει και προωθεί πρωτοβουλίες δήμων και φορέων, όπως την αναδάσωσή του, την προστασία από τις φωτιές και τις επιβλαβείς δραστηριότητες κ.λπ. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση του ΠΕΣΥΔΑΠ και του προέδρου του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ