Νέα παρέμβαση του ΙΣΑ στον Υφυπουργό Εργασίας, Α. Πετρόπουλο, σχετικά με τη μείωση της εισφοράς κατά 50% των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης

Νέα παρέμβαση του ΙΣΑ στον Υφυπουργό Εργασίας, Α. Πετρόπουλο, σχετικά με τη μείωση της εισφοράς κατά 50% των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα παρέμβαση έκανε ο ΙΣΑ,  στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλο. Με επιστολή του ζητά την ανάκληση της εγκυκλίου περί μείωσης εισφοράς κατά 50% των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν 40 έτη ασφάλισης καθώς  τίθεται ένας άλλος ανύπαρκτος στο νόμο όρος, σύμφωνα με τον οποίο στη «νέα διάταξη εμπίπτουν απασχολούμενοι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως του χρόνου συνταξιοδότησης και ανάληψης της νέας εργασίας ή δραστηριότητας, που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης πριν την συνταξιοδότηση».

Όπως επισημαίνεται «επιχειρείται  για μία ακόμη φορά χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η θέσπιση κατ΄ ουσία μία νέας διάταξης νόμου με την οποία αποστερούνται του δικαιώματος οι ιατροί εκείνοι που ασκούν το επάγγελμα πάνω από 40 χρόνια, όταν λαμβάνουν παράλληλα σύνταξη, εφόσον δεν είχαν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης προ της συνταξιοδότησής τους. Αυτός όμως ο όρος ή προϋπόθεση δεν προβλέπεται στο νόμο και για το λόγο αυτό είναι μη νόμιμος.  

Εξάλλου ειδικά για τους ιατρούς (στρατιωτικούς, παν/κούς, ΕΣΥ, ΙΚΑ κλπ) μία τέτοια αυθαίρετη, χωρίς έρεισμα στο νόμο ερμηνεία, οδηγεί άδικα κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, ισότητας και χρηστής διοικήσεως, στον εξ ορισμού αποκλεισμό τους από μία ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου που ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού, για την ανάκληση της εγκυκλίου, κατά το μέρος που ορίζει ότι η ευνοϊκή ρύθμιση  ισχύει μόνο για εκείνους που είχαν συμπληρώσει τα 40 έτη ασφάλισης πριν τη συνταξιοδότησή τους και απασχολούνται.


Σχολιάστε εδώ