Μέρκελ: «Υπόθεση καρδιάς» να στηρίξουμε την Ελλάδα

Μέρκελ: «Υπόθεση καρδιάς» να στηρίξουμε την Ελλάδα

«Είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος και των δυο κρατών» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προσθέτοντας ότι η Γερμανία αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη για την ιστορία της και για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα από το ναζιστικό καθεστώς.

Αναγνώρισε παράλληλα ότι η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές και ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες της χώρας.

«Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα» είπε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας πως ξεκινά μία νέα φάση την οποία η Γερμανία θα στηρίξει σε διμερές επίπεδο.

Αναφερόμενη στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών υπενθύμισε ότι η Γερμανία ανέκαθεν τόνιζε ότι «δεν μπορούμε να αφήνουμε μόνη της την Ελλάδα». Χαιρέτισε για μία ακόμη φορά τις προσπάθειες της χώρα μας αν και υπογράμμισε ότι σε αρκετά νησιά η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η Γερμανία θα στηρίξει μία κοινή πολιτική ασύλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι κάθε χώρα πρέπει να συμβάλει.

Η κ. Μέρκελ επιδοκίμασε τις «θαρραλέες προσπάθειες» από πλευράς Ελλάδα στην επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών δεν θα είναι θετικά μόνο για τη γειτονική σας χώρα αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σημείωσε ακόμη πως η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει μία πληθώρα προκλήσεων. «Χρειαζόμαστε μια δυνατή και ενιαία Ευρώπη. Δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο προόδου που θα επιθυμούσαμε» πρόσθεσε.

Πηγή+Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ