Συνάντηση Φλαμπουράρη – ΕΣΕΕ: «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Συνάντηση Φλαμπουράρη – ΕΣΕΕ: «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.Στη συνάντηση, που, όπως ανακοινώθηκε, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων πολιτών έχουν λάβει επιχειρηματικό δάνειο με τέτοια εγγύηση, στο νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.

Ο κ. Φλαμπουράρης, όπως τονίζει η ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας σε κάθε μορφή και είδος δανείου, ως εκ τούτου κι αυτά που αφορούν το αίτημα της Ε.Σ.Ε.Ε.

«Κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών είναι ότι τέτοιες επιλογές θα συμβάλλουν στη ελάφρυνση κι ως εκ τούτου στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία και να προχωρήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση στο πλαίσιο της δίκαιης ανάπτυξης. Τέλος συμφωνήθηκε πως ο δίαυλος επικοινωνίας θα είναι ανοιχτός για όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη του τόπου», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας.


Σχολιάστε εδώ