Νίκος Πορτοκάλογλου & οι Ευγενείς Αλήτες: ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Νίκος Πορτοκάλογλου & οι Ευγενείς Αλήτες: ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Τετάρτη
16 Ιανουαρίου 2019
Συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας


Η “Σχολική Εκδρομή” είναι το ταξίδι ενός καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής.

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών. Θα είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της θα έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Θα είναι δηλαδή μια “εκδρομή” αναψυχής και συνεργασίας με τους σημερινούς εφήβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνέλαβε αυτήν την ιδέα ως έναν φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία (που αισίως πλησιάζουν τα 50 σε όλη την Ελλάδα) τα οποία εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με βαθιά γνώση και αγάπη για την τέχνη τους. Θεωρεί πως το έργο που παράγουν τα σχολεία αυτά είναι ένα μεγάλο δώρο στη μουσική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Γι’ αυτό και – εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.

Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα. Το Νίκο Πορτοκάλογλου συνοδεύουν επί σκηνής τα ταλαντούχα μέλη της μπάντας του, «Ευγενείς Αλήτες» και οι εφηβικές χορωδίες.

Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας υπό τη διεύθυνση της Νικολέτας Παπάζογλου.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος Διεξαγωγής : “Συμμετρία “ Αίθουσα δεξιώσεων | 1ο ΧΙΛ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ , Πτολεμαΐδα
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 20:30
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2106435567

Εισιτηρια: 10€ (Προπώληση), 12€ (Κανονικό – Ταμείο )

Facebook Event : https://www.facebook.com/events/344948279424036/
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Δήμητρα Αδαμοπούλου

Σημεία Προπώλησης:
Coffee Island Κοζάνης
Coffee Island Πτολεμαϊδας


Οι Ευγενείς Αλήτες είναι:
Τύμπανα, φωνητικά, μπάσο: Δημήτρης Καλονάρος
Πλήκτρα,φωνητικά, τύμπανα: Νίκος Σάλτας
Φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα: Ηλίας Λαμπρόπουλος
Φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα: Βύρων Τσουράπης
Ηχοληψία: Άκης Πασχαλάκης


Παραγωγή 360ο Entertainment
www.360entertainment.gr

Η Lidl Hellas, θερμός υποστηρικτής της μουσικής, στηρίζει τη «Σχολική Εκδρομή» ως χορηγός και την ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ