Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της νέας συνεδρίασης.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της νέας συνεδρίασης, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί ακόμα και μετά το ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, η σημερινή ΚΟ θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία της βουλευτή και υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Από τη συνεδρίαση, θα απουσίαζε και η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπως είχε δηλώσει η ίδια χθες.

Οι ηχηρές αυτές απουσίες θα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα του εσωτερικού της ΚΟ στους χειρισμούς του κ. Καμμένου, ο οποίος όμως εφόσον μπορέσει και προσεγγίσει δύο ανεξάρτητους βουλευτές δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ίδια την κοινοβουλευτικη ύπαρξη του κόμματος του. Σε διαφορετική, ωστόσο, περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Κόκκαλης σε επικοινωνία με το Newpost ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις κινήσεις του στα άλλα ανοιχτά μέτωπα (συμμετοχή στη κυβέρνηση και ψήφο εμπιστοσύνης).

Έτσι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος -όποτε γίνει- αναμένεται να ξεχωρίσει ποιοι παραμένουν «πιστοί» σε εκείνον και ποιοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν, αλλά και να τους αναγκάσει να τοποθετηθούν σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός – «κλειδί» για να συνεχίσει να έχει τα κοινοβουλευτικά προνόμια αρχηγού κόμματος, αν οι ΑΝΕΛ φύγουν από την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον πέντε βουλευτές. Σήμερα, ο Πάνος Καμμένος έχει έξι βουλευτές (επτά με τον ίδιο).

Πηγή+Φωτό: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ