Χαμόγελα, ελπίδες για τη νέα χρονιά στον Πειραιά

Χαμόγελα, ελπίδες για τη νέα χρονιά στον Πειραιά

Mε αισιοδοξία, χαμόγελα, πολλές ευχές και ελπίδες υποδέχθηκε το 2019 ο Δήμος Πειραιά, με την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το 2019 μας φέρνει πιο κοντά στο 2021, τη χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τότε δηλαδή που οι Έλληνες κέρδισαν την ελευθερία τους επειδή έδειξαν ενότητα και ωριμότητα.

«Όταν είμαστε ενωμένοι και όταν έχουμε ομοψυχία», τόνισε, «πετυχαίνουμε πολλά και όταν έχουμε διχασμούς και διχόνοια, μας έρχονται εθνικές καταστροφές».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επισήμανε ότι η νέα χρονιά θα είναι γιορτή της Δημοκρατίας γιατί θα έχουμε τουλάχιστον τέσσερις εκλογικές διαδικασίες (δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές και ευρωεκλογές). Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, και να ψηφίσουμε με βάση τα προγράμματα που θα πάνε μπροστά τη χώρα και τον δήμο.

Σχολιάσθηκε η απουσία του συνδυασμού του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Από τους 12 συμβούλους που αριθμεί ο συνδυασμός ούτε ένας δεν έδωσε το «παρών».


Σχολιάστε εδώ