Κόντρα κορυφής για την Novartis: Απαντήσεις από Άδωνι ζητά το Μαξίμου-Για παρακράτος μιλά η Φώφη

Κόντρα κορυφής για την Novartis: Απαντήσεις από Άδωνι ζητά το Μαξίμου-Για παρακράτος μιλά η Φώφη

Οι εξελίξεις που τρέχουν μετά την μαρτυρία του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη για το σκάνδαλο της Novartis που μετατράπηκε σε κατηγορούμενο, ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλεί τον κ. Γεωργιάδη και τη Ν.Δ. να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

«Γιατί, ο κ. Γεωργιάδης, εφόσον γνώριζε τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ο ίδιος είπε, άρα και του κ. Μανιαδάκη, αντί να κρατάει αποστάσεις τη στιγμή που και ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον προστατευόμενο μάρτυρα, που τον είχε μάλιστα κατηγορήσει ότι χρηματιζόταν; Εφόσον αποκάλυψε ότι συναντούσε συχνά τον κο Μανιαδάκη παρότι βρίσκονταν σε καθεστώς προστασίας, οφείλει τώρα να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Τι ακριβώς του ζητούσε ; Τι ακριβώς συζητούσε μαζί του;».

Καλεί παράλληλα τον κ. Γεωργιάδη «να πει ξεκάθαρα, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα, ν αδηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος».

ΝΔ: Φιάσκο η σκευωρία της Κυβέρνησης

Η σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση εξελίσσεται σε πρωτοφανές φιάσκο. Οι κουκούλες έπεσαν και το μόνο που φανερώθηκε είναι η απαράδεκτη χειραγώγηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών από ένα επικίνδυνο παρακράτος.

Ο κ. Τσίπρας είναι πια μόνος του απέναντι σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και οφείλει να απολογηθεί για τη θεσμική εκτροπή που του καταλογίζει ακόμη και η Ενωση Δικαστών.

Οι εκλογές που έρχονται δεν αφορούν μόνο τα εθνικά θέματα και την οικονομία, αλλά την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και το κράτος Δικαίου που η ΝΔ εγγυάται ότι θα αποκαταστήσει.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.” ανέφερε η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση και έβαλε στο στόχαστρο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης: “Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;” διερωτάται η ΝΔ.

Για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης μιλά η Γεννηματά

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Φώφης Γεννηματά με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

«Υπάρχει  ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο.

Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ.Tσίπρα και της Κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων.

Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή.

Δυστυχώς οι μεθοδεύσεις εντείνονται. Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της Κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να προασπίσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.
Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής».

Με πληροφορίες και από naftemporiki και hellasjurnal


Σχολιάστε εδώ