Ο άνθρωπος το επίκεντρο σε όλες τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα των δήμων του Πειραιά

Ο άνθρωπος το επίκεντρο σε όλες τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα των δήμων του Πειραιά

-Μέχρι και σόμπες σε άπορες οικογένειες μοίρασε η ΚΟΔΕΠ

Mπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να ήταν παγωμένα από πλευράς καιρού, μια και οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, αλλά η ζεστασιά που απέπνεαν όλες οι εκδηλώσεις του δήμου, της Εκκλησίας και της αντιπεριφέρειας έλιωσαν τους πάγους που ορθώνουν η αδιαφορία, η αναλγησία και ο ατομισμός της σύγχρονης κοινωνίας και έκαναν τις γιορτές αυτές όπως πρέπει να είναι, ημέρες αγάπης, φιλανθρωπίας και ενδιαφέρο­ντος για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω οικονομικών θεμάτων ή λόγω προβλημάτων υγείας.

Η ΚΟΔΕΠ, οι κοινωνικές δομές του δήμου και άλλοι δημοτικοί φορείς αυτές τις μέρες έκαναν την υπέρβαση και βοήθησαν όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούσαν. Να σημειώσουμε ότι καθημερινά οι κοινωνικές δομές του Πειραιά περιθάλπουν και σιτίζουν άπορους, αλλά αυτές τις μέρες ο αριθμός των μερίδων φαγητού και των ειδών μακράς διάρκειας που δίδονται ξεπέρασε κάθε όριο.

Επίσης η ΚΟΔΕΠ μοίρασε σε σπίτια φτωχών οικογενειών σόμπες και κουβέρτες για να αντιμετωπίσουν το κρύο. Παράλληλα οι αίθουσες των ΚΑΠΗ έμειναν ανοιχτές για να βρει ζεστασιά, ροφήματα, κεράσματα, κ.λπ., όποιος δημότης δεν είχε θέρμανση στο σπίτι του. Εξάλλου ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ μοίρασε σακούλες με τρόφιμα σε 2.000 άτομα που είχαν ανάγκη, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το θρήσκευμα.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έδινε καθημερινά το «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις και αντάλλασσε ευχές με τους δημότες.

Στους άλλους δήμους
Εντυπωσιακές εκδηλώσεις έγιναν σε όλους τους δήμους του Πειραιά, με κύριο άξονα την έμφαση στην ανακούφιση εκείνων που έχουν ανάγκη και έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.

Τα πιο πλούσια δέματα σε απόρους μοίρασαν οι Δήμοι Περάματος, Κορυδαλλού και Δραπετσώνας – Κερατσινίου. Επιπλέον, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης μοίρασε στα παιδιά των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα δωροεπιταγές γνωστού καταστήματος παιγνιδιών για να πάνε να προμηθευθούν παιγνίδια της αρεσκείας τους.


Σχολιάστε εδώ