Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο

Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο


Συγγραφέας
Νεκταρία Μαρκάκη


Η Λίζα αγαπάει τον ήλιο και τον κυνηγάει για να διώξει το γκρίζο από τη ζωή της.
Ο Ερρίκος ζει μέσα στο γκρίζο και δεν έχει νιώσει το χάδι του ήλιου ποτέ.
Όταν εκείνος αποφάσισε ν’ ακολουθήσει το κορίτσι με το κόκκινο παλτό και το ηλιοτρόπιο στο χέρι, δεν φανταζόταν πως η γνωριμία τους θα του άλλαζε τη ζωή.
Η σχέση που δημιουργούν είναι βαθιά και μοναδική.
Εκείνος είναι ο μόνος που βλέπει το φόβο και τη μοναξιά στα γκρίζα μάτια της.
Εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να του δείξει το δρόμο προς το φως που τόσο λαχταρά…

Aπόσπασμα βιβλίου

Είμαι περίπου δέκα λεπτά μακριά από την βιβλιοθήκη αυτής της πόλης στην οποία βρέθηκα τυχαία πριν μερικά χρόνια. Περνούσα με το αμάξι ένα καλοκαίρι όταν αποφάσισα πως έπρεπε να δω την χώρα και να καταγράψω τις εμπειρίες μου. Είχα ακούσει πολλά γι’ αυτήν και για την ομορφιά της, αλλά τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για αυτό που αντίκρισα. Τα πάντα, από τα σοκάκια που θύμιζαν νησί, ως τους καταρράκτες της έξω από την πόλη, με μάγεψαν και με γέμισαν με την πολυπόθητη έμπνευση που μου έλειπε. Εγκαταστάθηκα εδώ σχεδόν αμέσως. Δεν με πείραξε που ποτέ δεν έκανα φίλους. Ποτέ δεν είχα έτσι κι αλλιώς, εκτός από τον Βασίλη, έναν εφηβικό φίλο που δεν με εγκατέλειψε, αλλά κι εκείνου δεν του λείπω και πολύ. Έτσι τουλάχιστον φροντίζει να μου υπενθυμίζει κάθε φορά που τσακωνόμαστε στο τηλέφωνο. Κανείς δεν με ξέρει και δεν μ’ ενδιαφέρει να γνωρίσω κανέναν. Είμαι ευχαριστημένος μέσα στην ανωνυμία και τη μοναξιά μου.
Στρίβω στην λεωφόρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη, μα δεν προλαβαίνω να κάνω βήμα γιατί κάποιος πέφτει πάνω μου. Μία κόκκινη σκιά πιάνει μόνο η ματιά μου, που σπάει το γκρίζο και το εξαφανίζει μ’ ευκολία. Με αποσυντονίζει γιατί δεν έχω συνηθίσει το χρώμα. Έχω μάθει ν’ αγαπώ το γκρίζο. Ψέματα, το μισώ, απλά έχω μάθει να ζω με αυτό. Μου παίρνει μερικά δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσω πως το μικροσκοπικό πλάσμα μπροστά μου δεν είναι παιδί, αλλά μία όμορφη νεαρή γυναίκα. Με έχει αφήσει άφωνο. Όχι τόσο εξαιτίας της ομορφιάς της. Η παιδικότητα της και η αθωότητα στο βλέμμα της με έπιασαν εξαπίνης. Κρατάει ένα ηλιοτρόπιο και το κοιτάζει με τόση αγάπη λες και είναι θησαυρός. Ανησυχεί για το λουλούδι περισσότερο κι από τον εαυτό της. Δεν κατάλαβε καν πως την πάτησα, το μόνο που την νοιάζει είναι αν έχει επιζήσει το ηλιοτρόπιο.
Μου χαμογελάει και κοκαλώνω. Στέκομαι ακίνητος ενώ απομακρύνεται και δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Τα γκρίζα μάτια της με στοιχειώνουν ξαφνικά. Δεν είναι τυχαίο. Τα καστανά της μαλλιά πέφτουν ελεύθερα στην πλάτη της και μυρίζουν τόσο όμορφα. Με τραβάει σαν μαγνήτης. Με κάνει να θέλω να κυνηγήσω το κόκκινο παλτό που κάνει τέλεια αντίθεση με το κίτρινο του λουλουδιού, και να δω που πάει, σε ποιον. Θέλω να ρουφήξω λίγο ακόμα από το χρώμα της πριν ξαναγυρίσω στο γκρίζο μου, μα που δεν είναι φωτεινό σαν εκείνο των ματιών της.
Με το ζόρι δίνω εντολή στα πόδια μου αλλά καταφέρνω, μετά δυσκολίας, να την ακολουθήσω. Περνάει τον δρόμο και κατευθύνεται προς ένα βιβλιοπωλείο. Περίεργο που δεν το είχα προσέξει ποτέ αυτό το μέρος. Χωρίς να ορίζω τις κινήσεις μου περνάω τον δρόμο κι ακούω τις ρόδες ενός αυτοκινήτου να τσιρίζουν. Κάποιος με βρίζει αλλά δεν με νοιάζει. Κρατάω τα μάτια μου στην πόρτα του βιβλιοπωλείου και σηκώνω το χέρι μου στο χερούλι. Διστάζω να ανοίξω. Δεν ξέρω καν γιατί ήρθα εδώ, δεν ξέρω γιατί άρχισε να μ’ ενδιαφέρει τόσο πολύ ένα κορίτσι με κόκκινο παλτό κι ένα ηλιοτρόπιο στο χέρι. Παρεκκλίνω από τον στόχο μου εξαιτίας της. Βγαίνω από το πρόγραμμα μου. Πρέπει να πάω στην βιβλιοθήκη να δουλέψω, αλλά αντί γι’ αυτό, ψάχνω να βρω ένα κορίτσι που δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου…


Είπαν για το βιβλίο

“Ένα εξαιρετικό βιβλίο με ποικίλα συναισθήματα που σε οδηγεί σταδιακά από το σκοτάδι στο φως! Ένας έρωτας που φώτισε τις ψυχές και των δύο και τους λύτρωσε από τον πόνο. Επούλωσε τις πληγές της ψυχής και τους απελευθέρωσε από τους φόβους τους! Συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος!”
-Roula Karampourniotou- goodreads (4/1/17)

“Το αγαπημένο μου βιβλίο, από όσα έχει γράψει η Νεκταρία Μαρκάκη. Πάντα βάζει ψυχή στις ιστορίες της αλλά εδώ μας άφησε να δούμε λιγάκι πιο βαθιά στο μυαλό της και την καρδιά της.”
-Dina Alexanian- goodreads (27/12/16)

“Ο,τι κι αν πει κανείς γι’ αυτό το βιβλίο θα είναι λίγο. Η Νεκταρία απέδειξε από το Χωρίς Χάρτη (τη δεύτερη έκδοση εννοώ κυρίως) κιόλας πως μπορεί να σε βάλει βαθιά στην ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών της και με το “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο” μας πήγε ένα βήμα παραπέρα.”
-Marina Liontou- goodreads  (27/12/16)

“Δεν θα κρίνω την ιστορία, δεν πιστεύω ότι είναι αυτό που μετράει στο εν λόγω βιβλίο. Είναι ο τρόπος γραφής και ότι σε κάνει να νιώσεις όμορφα, να πιστέψεις στην αγάπη και σ’ αυτά που μπορεί να καταφέρει. Δε λέω τίποτα άλλο, διαβάστε το.”
-Βασίλης Ζησόπουλος- goodreads (21/3/17)


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νεκταρία Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα κι από μικρή ηλικία ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για οτιδήποτε φανταστικό κι άπιαστο. Ως έφηβη ξεκίνησε να διαβάζει αχόρταγα, με αποτέλεσμα να αναπτύξει αγάπη για τη συγγραφή. Βρήκε διέξοδο σε αυτή αφού ήταν ένα μοναχικό παιδί που δεν μπορούσε να εκφραστεί τόσο καλά λεκτικά όσο γραπτώς.
Αν και για λίγα χρόνια, εξαιτίας της καθημερινότητας, το πάθος της είχε μπει στον πάγο, πριν εφτά χρόνια η ανάγκη για έκφραση επανήλθε κι έτσι άρχισε να γράφει ιστορίες στην αγγλική γλώσσα. Σύντομα οι ιστορίες της βρήκαν ανταπόκριση στην πλατφόρμα συγγραφέων του Wattpad, κι άρχισε να τις μεταφέρει στα ελληνικά.
Εξαιτίας της αγάπης των αναγνωστών αποφάσισε να εκδώσει στα αγγλικά και στα ελληνικά το πρώτο της ρομαντικό, χιουμοριστικό μυθιστόρημα με τίτλο “Χωρίς Χάρτη” (Unmapped) το οποίο κυκλοφορεί στην Amazon.
Σύντομα ακολούθησε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αέναον απ’ όπου κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της με τίτλο “Για να μην ξεχνάς”.
Το έργο της με τίτλο “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο” κυκλοφόρησε στην Amazon με μεγάλη επιτυχία και αποτελεί το έναυσμα της συνεργασίας της με της Εκδόσεις Maradel.

Website: Nektaria Markakis Writer
wattpad:  https://www.wattpad.com/user/NektariaMarkakis
facebook: https://www.facebook.com/NektariaMarkakiWriter/


ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL BOOKS

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Κοινωνικό, Αισθηματικό
ISBN: 9786188401723

Δείτε το trailer

 

> Πληροφορίες για το βιβλίο “Για να μην ξεχνάς” δείτε ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ