Τον Νίκο Βλαχάκο κατεβάζει η ΝΔ για δήμαρχο στον Πειραιά

Τον Νίκο Βλαχάκο κατεβάζει η ΝΔ για δήμαρχο στον Πειραιά

-Πώς διαμορφώνονται πλέον οι συσχετισμοί – Τι θα κάνει ο Μιχαλολιάκος

Τελικά η ΝΔ ανακοίνωσε υποψήφιο δήμαρχο, σε μια στιγμή που δεν αναμενόταν, τη στιγμή μάλιστα που πολλά στελέχη της στον Πειραιά έχουν ενταχθεί στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, άλλα δε, έχουν δηλώσει στήριξη στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ο οποίος στις 21 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ θα δηλώσει «παρών» στη διεκδίκηση του δήμου.

Ο υποψήφιος της ΝΔ είναι ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, χειρουργός στο «Μεταξά», πασίγνωστος στον Πειραιά, έχει δε εμπειρία από τον δήμο γιατί υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, ενώ συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, χωρίς όμως να συγκεντρώσει ικανοποιητικό αριθμό ψήφων.

Όπως δήλωσε στο «Π» αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περασμένη Τετάρτη, θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αλλά θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι οπαδοί της ΝΔ στον Πειραιά είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και τονίζουν ότι το έργο του Νίκου Βλαχάκου είναι φοβερά δύσκολο. Έμπειροι αναλυτές των δημοτικών πραγμάτων του Πειραιά λένε ότι τελικά δεν θα υπάρξει υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου.

Πάντως ο πρώην δήμαρχος στο συνέδριο της ΝΔ στο ΣΕΦ είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ την περασμένη Δευτέρα είχε μεγάλη συγκέντρωση του συνδυασμού του στο ξενοδοχείο «Σαβόι», ενώ την Τρίτη το μεσημέρι είχε συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από την περασμένη Δευτέρα έχει καθημερινές συσκέψεις με τους συμβούλους του συνδυασμού του (νυν και πρώην) και κινείται συνέχεια στην πόλη, με… ορμητήριο την αγορά, όπου λέει σε όλον τον κόσμο ότι θα είναι υποψήφιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης συνεχίζει την… εκστρατεία του και καθημερινά ανακοινώνει υποψηφίους επώνυμους Πειραιώτες απ’ όλους τους επαγγελματικούς χώρους, που έχουν ισχυρές προσβάσεις στην τοπική κοινωνία. Τις τελευταίες μέρες συζητείται ότι θα κατέβει μαζί του και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Στο μεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά επικρατεί αβεβαιότητα, καθώς υπάρχει απροθυμία συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπελαβίλα, παρατηρούνται δε, και αποχωρήσεις στελεχών που είχαν συμπαραταχθεί με το «Λιμάνι της Αγωνίας» και μάλιστα είχαν εξαιρετική παρουσία.

Αυτό, προφανώς, οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη τακτική του Νίκου Μπελαβίλα, που ενώ αρχικά είχε επιλέξει τη μέθοδο της οξύτητας και της πόλωσης, με προσωπικές επιθέσεις κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, τώρα, βλέποντας ότι δεν… αποδίδει, ανέκρουσε πρύμναν και επικεντρώνεται πλέον σε τοπικά θέματα. Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καταλογίζουν στον κ. Μπελαβίλα ότι ενεργεί μονομερώς και δεν έχει τη διεισδυτικότητα που απαιτείται στην πειραϊκή κοινωνία. Ο ίδιος πάντως έχει κινητοποιηθεί αρκετά, επισκέπτεται φορείς και συλλόγους και έχει μπει, γενικά, δυνατά στην προεκλογική εκστρατεία.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή, όπως είχε γράψει το «Π» πριν από τρεις εβδομάδες, κατεβάζει υποβαθμισμένο ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δεμέστιχα, που στις προηγούμενες εκλογές είχε έρθει τέταρτος σε σταυρούς προτίμησης. Επίσης, ψηφοδέλτιο συγκροτεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό Θανάση Διαβολάκη, ο οποίος θα είναι σίγουρα παρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Φωτό: mellon.gr


Σχολιάστε εδώ