Πώς φτάσαμε στο βελούδινο διαζύγιο με τον Τουρέ

Πώς φτάσαμε στο βελούδινο διαζύγιο με τον Τουρέ

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Τουρέ ήταν και πάει. Εκατό ημέρες φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα ο 35χρονος άσος και πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε πέντε παιχνίδια (222 αγωνιστικά λεπτά). Ο Ιβοριανός προτίμησε να θυσιάσει κάποια χρήματα για να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια, αλλά φαίνεται ότι ήρθε με την εντύπωση ότι λόγω αξίας, ε­μπειρίας και διαφοράς επιπέδου στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έπαιζε για… πλάκα και θα έκανε τη διαφορά.

Από τότε που ήρθε στη χώρα μας ήταν σωστός επαγγελματίας. Ήρθε, ωστόσο, εντελώς απροπόνητος και ενώ στη θέση του υπήρχαν πολλές επιλογές. Από τα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με τον Λεβαδειακό για το κύπελλο (1-0) και με την Ντου­ντελάνζ (5-1), που μπήκε για 28 λεπτά ως αλλαγή. Στα άλλα τρία η ομάδα έχασε σημαντικούς βαθμούς, με τον Τουρέ να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σε αυτό το διάστημα της προσαρμογής ο ιβοριανός μέσος ακολουθούσε πέρα από εντατικό πρόγραμμα προπόνησης και ειδικό πρόγραμμα διατροφής για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά. Έκανε υπομονή ως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μόλις είδε ότι και σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι έμεινε εκτός, έκανε την κίνησή του τονίζοντας πως είναι εδώ και θέλει να παίξει για να βοηθήσει την ομάδα. Και μετά πήρε τη σκυτάλη ο Ντμίτρι Σέλουκ και φούντωσε την ιστορία.

Τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ακολούθησε η διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των Εθνικών ομάδων. Εκείνες τις ημέρες ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε με τον Τουρέ και ξεκαθάρισε το τοπίο. Του εξήγησε πως τον εκτιμά, υπολογίζει στην αξία και την εμπειρία του, αλλά δεν μπορεί να διαταράξει τη… δικαιοσύνη που θέλησε από τις πρώτες μέρες να εφαρμόσει μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Του ζήτησε, επίσης, ακόμη πιο έντονη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλιώς να κάνει υπομονή.

Ο Τουρέ μίλησε ανοικτά στον πορτογάλο τεχνικό, λέγοντάς του ότι καλύτερη λύση για όλους θα ήταν να αποχωρήσει. Ο Μαρτίνς το δέχθηκε, οι δύο άντρες επικοινώνησαν και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να τον ενημερώσουν και συμφωνήθηκε το βελούδινο διαζύγιο.

Φωτό: sport24.gr


Σχολιάστε εδώ