Από μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση

Από μια κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση

Σήμερα να ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του νέου έτους, όπου παραδοσιακά αποκτά και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, όμως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που θα κρίνει τελικά το μέλλον της κυβέρνησης.

Η προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία, ενός από τους από τους βουλευτέ που είχε ταχθεί υπέρ των Πρεσπών, δυσκολεύει την κυβέρνηση στην εύρεση ων 151 βουλευτών που χρειάζονται για την κύρωση και πλέον κρέμεται από μια κλωστή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλλον σβήνουν και γράφουν ονόματα με μοναδικό στόχο το πολυπόθητο 151. Είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι πρόκειται για μια συμφωνία ύψιστης εθνικής και πολιτικής σημασίας που δεν μπορεί να κυρωθεί με απλή πλειοψηφία στη Βουλή. Επομένως, στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον έξι βουλευτές.

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, στους 145 κυβερνητικούς βουλευτές, το Μέγαρο Μαξίμου υπολογίζει ότι θα προστεθούν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης και Έλενα Κουντουρά. Σύνολο 149. Αν και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης αναμένεται να ψηφίσει σήμερα τον Προϋπολογισμό, δύσκολα θα ταχθεί στην κυβερνητική πλευρά στο θέμα των Πρεσπών. Τα φώτα πλέον πέφτουν πάνω στη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι αλλά και στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του.


Σχολιάστε εδώ