Γεννηματά: Είμαστε ο προοδευτικός πόλος – πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Γεννηματά: Είμαστε ο προοδευτικός πόλος – πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι η αντιπαράθεση των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι μια κατασκευασμένη κοκορομαχία με σκοπό να λεηλατήσουν την προοδευτική παράταξη.

Εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στις ερχόμενες εκλογές θα καταφέρει να χαλάσει τα σχέδια τους και να αναδειχθεί στον καταλύτη για την πολιτική ανατροπή και τηΝ πολιτική αλλαγή.


 Εμείς είμαστε το πραγματικό πρόβλημα για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία


Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη Δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το πραγματικό τους πρόβλημα. Γιατί θα εμποδίσουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς. Και θα διαλύσουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει «εις τα εξ ων συνετέθη».

Γι’ αυτό στρέφονται συνεχώς στο παρελθόν. Γι’ αυτό θέλουν να ακυρώσουν τη διαδρομή και τα επιτεύγματα της παράταξής μας. Γι’ αυτό αγωνίζονται να στήσουν «βρώμικο 19». Θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία σε βάρος της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και για να καλύψουν τις καταστροφικές περιόδους ‘89-’93,2004-2009,2015-2018».


 «Θα μείνουν με την όρεξη»


Με κατά μέτωπο επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά τον κατηγόρησε ως τον “πρόθυμο υπηρέτη των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου” λέγοντας χαρακτηριστικά: Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε σοσιαλδημοκράτης. Είναι απλά ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου»

Ο κ. Τσίπρας έχει δυο στόχους. Να παρατείνει, όσο μπορέσει, την παραμονή του στην εξουσία. Και δεύτερον να μετριάσει, όσο γίνεται, την επερχόμενη ήττα του. ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Ολομέτωπη επίθεση από την πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ δέχθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις εξοντωτικές για το λαό δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας. Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του Καραμανλισμού με την κυβέρνηση και των εκπροσώπων του σε διάφορα αξιώματα να κινούν τα νήματα. Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλειά.


 Ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του «νέου» και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης. Όλα για την κατάκτηση της εξουσίας»


Αλήθεια ας μας πει ο δήθεν «μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης ποιες είναι οι διαφορετικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που στηρίζει;

>Γιατί για την Οικονομία μιλά μόνο για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών αφήνοντας στην ανεξέλεγκτη αγορά να βρει τις «λύσεις»
>Γιατί για το Σύνταγμα ταυτίστηκε με  τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, όπως στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνέχεια βέβαια έκανε τούμπα.
>Γιατί τα εργασιακά δικαιώματα τα αμφισβητεί ανοιχτά και διόλου τυχαία.
> Γιατί κουβέντα δεν λέει για την Αυτοδιοίκηση και την Αποκέντρωση του κράτους. Το μόνο που μας είπε χθες ήταν ότι θα κερδίσει τις 13 Περιφέρειες, κούνια που τον κούναγε. Η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο, συνέχισε η Φώφη Γεννηματα.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις, η κα Γεννηματάμίλησε για την «ικανότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης της ευρύτατης δυνατής λαϊκής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, να καθορίσει τους νέους εθνικούς στόχους και τα αποφασιστικά βήματα που τους υλοποιούν».

«Μας ρωτούν συχνά με ποιον είστε πιο κοντά και με ποιον πιο μακριά. Απαντώ ευθέως με κανέναν από τους δυο. Είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό. Είμαστε με την Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά. Με την Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί. Είμαστε με όλους αυτούς που απαιτούν. Να ανακτήσουν το δικαίωμα τους στην Αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια για τη ζωή τους, για την πατρίδα. Αυτούς που απαιτούν την Αλλαγή. Πάμε όλοι μαζί. Με αισιοδοξία και δύναμη. Με τη βεβαιότητα ότι εμείς θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων. Ότι θα φέρουμε την Προοδευτική Ανατροπή στην πατρίδα μας».

«Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη» κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟ΅ΑΛΛΑΓΗΣ Φώφη Γεννηματα.


Σχολιάστε εδώ