Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές

Μητσοτάκης: Λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές

Νέα σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελευταία ημέρα του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερες πως «ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο».

«Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει. Aν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».


 «Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας».


«Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας».

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι «η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

O κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση επέβαλε σειρά νέων φόρων, αύξησε τη δαπάνη της μισθοδοσίας κατά δύο δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως «το κράτος μεγάλωσε».

«Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δισ. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας».

Παράλληλα, όπως είπε «η Μάνδρα, το Μάτι, η γραφειοκρατία κ.α. αποτελούν τον καθρέπτη της Κυβέρνησης», ενώ όπως είπε θα προχωρήσει σε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με το ΑΕΠ.

«Σύνθημα μας είναι «λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στη μάχη των ευρωεκλογών, ενώ ζήτησε από τον Λευτέρη Αυγενάκη να παραμέινει στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Προανήγγειλε πως στις 10 Ιανουαρίου, θα ανακοινώσει νέους υποψήφιους, «πολλοί από αυτούς πολιτεύονται για πρώτη φορά και δεν έχουν ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών».


Σχολιάστε εδώ