Καμμένος: Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών

O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του απόψε στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, είπε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν όλες οι εκλογές μαζί, ενώ σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και επανέλαβε ότι αν έλθει στη Βουλή τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, καθώς δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τόνισε ότι αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήλθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είπε ακόμα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη σε τέτοια θέματα να συνομιλεί με την διεθνή κοινότητα με αυτούς που διαφωνεί αλλά και με τους συμμάχους της, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ είχαν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί για το θέμα της πΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά «λύση η οποία θα περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’ σε σύνθετη ονομασία δεν αποδεχόμαστε και δεν ψηφίζουμε».

«Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε ήταν ότι θα γίνει ο διάλογος, αλλά επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς ο διάλογος θα πήγαινε κάποια χρόνια μετά, διότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει όπως απεδείχθη και όπως εμείς ισχυριζόμαστε. Τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τις συμφωνίες όταν κάθε μέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγαίνει και λέει για “μακεδονική” μειονότητα και ότι το “βόρεια” θα το σβήσουμε από μόνοι μας. Εμείς τους ξέρουμε γιατί γνωρίζουμε τις διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια και αυτό που είπαμε ήταν ότι δεν θα πρέπει να φανεί η Ελλάδα σαν εκείνον που δεν συζητά, αλλά σαν εκείνον που συζητά, έχει δίκιο και δεν βρίσκει το δίκιο της ακριβώς γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι» είπε ο κ. Καμμένος.

Κάλεσε ακόμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που έγινε μακεδονομάχος», να δεσμευθεί δημόσια ότι «δεν θα δεχθεί καμία λύση που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία” και ότι θα καταργήσει ότι έχει συμφωνηθεί».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε όσους διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους, «διαφορετικά θα είναι αποστάτες ή προδότες» και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι  μδεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι από τους ΑΝΕΛ».

Νωρίτερα, υπενθύμισε, ότι «δεν είναι τυχαίο πως όσοι εγκατέλειψαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαφανίστηκαν», επαναλαμβάνοντας «ας φύγουν όσοι νομίζουν ότι ήλθαν στους ΑΝΕΛ για καρέκλα, προσδεθείτε γιατί θα φύγετε με τις κλωτσιές».

«Αρκετούς κάναμε φίρμες, έρχεται νέο αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην αρχή της ομιλίας του είχε τονίσει πως «η Νεολαία ΑΝΕΛ είναι το μέλλον Κίνημα».

Πηγή: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ