Προσπαθεί να αλλάξει  το προφίλ του ο Μητσοτάκης

Προσπαθεί να αλλάξει το προφίλ του ο Μητσοτάκης

-Κάνει άνοιγμα στην κοινωνία

Σε μια επίπονη προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσει το φιλολαϊκό προφίλ του έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να προσεγγίσει μάζες πέρα και έξω από τη Νέα Δημοκρατία.

Η διπλή αυτή αποστολή κατέστη περίπου αναγκαία, καθώς παρά την εμφανή αλλαγή του πολιτικού κλίματος η παράταξη αδυνατεί να δημιουργήσει αέρα νίκης. Απόδειξη η χαμηλή διείσδυση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο των αναποφάσιστων και των δυσαρεστημένων από την κυβέρνηση ψηφοφόρων.

Στις μυστικές έρευνες που σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγει η Πειραιώς αποτυπώνεται η δυσπιστία και η επιφυλακτικότητα μεγάλης μερίδας πολιτών όσον αφορά τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό όχι μόνον σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Οι χαρακτηρισμοί «απρόσιτος», «σνομπ», «ελίτ», κ.ά., κυριαρχούν στις απαντήσεις. Αυτήν ακριβώς την εικόνα θέλουν πάση θυσία να αλλάξουν στην Πειραιώς καθώς θεωρούν ότι αυτό θα επιδράσει θετικά και θα ενισχύσει τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στις… γειτονιές, προ ημερών στην περιοχή της Κυψέλης, στα μέσα της εβδομάδας στη Νέα Σμύρνη. Χωρίς συνοδεία κυκλοφορεί στους κεντρικούς δρόμους, μπαίνει σε καταστήματα και καφέ, συναντά ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανταλλάσσει απόψεις. Έχει, με άλλα λόγια, άμεση επαφή με τους πολίτες. Στρατηγική που συμπυκνώνεται στο δίπτυχο «βόλτες και… συμπάθεια»! Το όλο εγχείρημα, παρά τα απρόοπτα και τα αιχμηρά σχόλια μερίδας Μέσων Ενημέρωσης, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με εξορμήσεις σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Όπου η προσπάθεια θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα στην Αττική αποτελούν βαρόμετρο στις εθνικές εκλογές και σε γενικές γραμμές ορίζουν τον τελικό νικητή.

Ταυτόχρονα ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχειρεί να προσεγγίσει μάζες ψηφοφόρων, στην περίπτωση αυτή όχι με πολιτικά, αλλά με αμιγώς κοινωνικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, στη διάρκεια της εβδομάδας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία, επισκέφθηκε τον σύλλογο ΑμεΑ «Άλμα» και την αντίστοιχη παιδική χαρά στο Παλαιό Φάληρο. Προ ημερών είχε συναντηθεί με μέλη του Συλλόγου Οροθετικών. Και στις δύο περιπτώσεις είχε την ευκαιρία να στείλει τα σχετικά μηνύματα όσον αφορά τη στάση του στα συγκεκριμένα μείζονος σημασίας ζητήματα και να προϊδεάσει για την πολιτική που θα ακολουθήσει αν και όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η συνέχεια θα είναι ανάλογη καθώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θέλει να διαψεύσει τους πολιτικούς αντιπάλους του αλλά και τους επικριτές του, σύμφωνα με τους οποίους το ενδιαφέρον της παράταξής του εξαντλείται στα όρια της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής. Θέλει δε να περάσει στον κόσμο πως τα κοινωνικά ζητήματα δεν βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Απώτερος σκοπός να σπάσει τα ταμπού που θέλουν τα συγκεκριμένα ζητήματα προνομιακό πεδίο για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.

Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει να προσεγγίσει ψηφοφόρους που παραδοσιακά κινούνται έξω από τα όρια της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ