Πληρωμένη απάντηση πήραν από τον Μώραλη οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Πληρωμένη απάντηση πήραν από τον Μώραλη οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο προεκλογικός αγώνας άρχισε στον Πειραιά

-Πάνε να σώσουν τη Δούρου από τον εφιάλτη των 100 νεκρών

Στη γραμμή που χάραξε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας κινήθηκαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, οι οποίοι φρόντισαν από νωρίς να δυναμιτίσουν το κλίμα με προσωπικές επιθέσεις στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Η επικεφαλής, Μαρία Σταθάκη επιτέθηκε στον δήμαρχο κατηγορώντας τον ότι στο έντυπο του απολογισμού των έργων της Δημοτικής Αρχής, που διανεμήθηκε στην Γ’ Δημοτική Κοινότητα, αναφέρονται έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, αλλά αυτό δεν το αναγράφει πουθενά, για να παραπλανήσει τον κόσμο και να τα παρουσιάσει για δικά του.

Παράγοντες του δήμου τόνιζαν πως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβερνητική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι να απαλλάξει τη Δούρου από τον εφιάλτη των 99 νεκρών στο Μάτι και των 34 στη Μάνδρα, γι’ αυτό και επιχειρούν να της πιστώσουν όσα έργα γίνονται στους δήμους του λεκανοπεδίου ως δικά της, με το επιχείρημα ότι εκείνη έδωσε τα χρήματα!

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, απάντησε λέγοντας ότι «σχεδόν κανένα έργο δεν γίνεται στους δήμους με πόρους της Περιφέρειας, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Τα χρήματα προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους και διοχετεύονται μέσω της περιφέρειας στους δήμους για έργα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, έχουν κάνει τις μελέτες, έχουν βγάλει τις άδειες, έχουν καταρτίσει τις προδιαγραφές και έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες».

«Η Περιφέρεια απλά διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια και στην καλύτερη περίπτωση κάνει και τους διαγωνισμούς», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης και συμπλήρωσε: «Σε όλη την Ελλάδα αυτό γίνεται. Τι θέλετε να πείτε; Ότι οι δήμαρχοι δεν είναι καλοί και είναι καλοί οι περιφερειάρχες; Ή ότι η μόνη καλή είναι η κ. Δούρου; Επαναλαμβάνω ότι η περιφέρεια δεν πληρώνει με δικά της λεφτά, δεν βάζει τίποτα από την τσέπη της η κ. Δούρου, ούτε κανένας περιφερειάρχης».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς που είχαν διατυπώσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τους οποίους η ΟΧΕ έπρεπε να είχε υλοποιηθεί δύο χρόνια πριν, για… να φάει ο κόσμος ψωμάκι! Όπως είπε ο κ. Μώραλης, το στοίχημα της ΟΧΕ το κέρδισε ο δήμος τον Μάρτιο του 2018, τονίζοντας ότι για να πάρει την ΟΧΕ ανταγωνίστηκε με πολλούς άλλους μεγάλους δήμους. Αυτό το είχε παραδεχθεί και ο κ. Μπελαβίλας, που τότε βέβαια δεν ήταν υποψήφιος δήμαρχος. «Ποια δύο χρόνια πριν θα έπρεπε να ξεκινήσουμε την ΟΧΕ», αναρωτήθηκε ο κ. Μώραλης, «από τότε που δεν υπήρχε»;

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Ελπίδα Παντελάκη, από τα πλέον αξιόλογα στελέχη του κόμματος στην πόλη και με… πολλά χιλιόμετρα στην ΤΑ, που είπε ότι «με αυτά που λένε οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν ρεζίλι»! «Είναι δυνατόν», υπογράμμισε, «να έχετε εξαθλιώσει τον κόσμο, να τον έχετε κάνει να πεινάει, να μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία και να σας πειράζουν τα προεκλογικά φυλλάδια του δήμου; Το πρόβλημά σας είναι να μη θιγεί η περιφερειάρχης; Το γεγονός ότι λείπουν 13 δισ. ευρώ από τους δήμους, που τους τα άρπαξε το κράτος και τα παρακρατάει παράνομα, δεν σας λέει τίποτα; Αν ο δήμαρχος ευθύνεται για κάτι, είναι επειδή ανέχθηκε αυτήν την κλοπή των πόρων του και γι’ αυτό πρέπει να απολογηθεί. Οι σύμβουλοι όμως του ‘‘Λιμανιού της Αγωνίας’’ πρέπει να απολογηθούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο στηρίζουν», κατέληξε η κ. Παντελάκη.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε όταν ο σύμβουλος του «Λιμανιού της Αγωνίας» Δημήτρης Γκερλές είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας να βάζει τον υπάλληλό του να διοικεί έναν δήμο. Δεν είναι ούτε ηθικό ούτε λογικό».

Ο δήμαρχος, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε και είπε ότι δεν διορίστηκε, ούτε τοποθετήθηκε, αλλά εξελέγη με την ψήφο του πειραϊκού λαού. «Ο κόσμος αξιολόγησε και επέλεξε εμένα για δήμαρχο και τον δικό σας υποψήφιο για την τρίτη θέση. Αυτά όμως δεν είναι πολιτικά επιχειρήματα. Κουράστηκα να ακούω αυτήν τη γελοία καραμέλα». «Δυστυχώς, όμως, από κάποιους σαν εσάς η ευγένεια και η ανοχή εκλαμβάνονται ως αδυναμία», κατέληξε ο κ. Μώραλης.


Σχολιάστε εδώ