Το θέμα δεν είναι η κλήρωση…

Το θέμα δεν είναι η κλήρωση…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Μια χαρά είναι η κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2020 με Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία, Λιχτενστάιν. Αυτή που είναι… χάλια είναι η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε για ποια Εθνική μιλάμε. Αν μιλάμε για την Εθνική που πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από τον κάθε… μικρομεσαίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτή δεν μπορεί να πάει πουθενά. Έχει το μαύρο της αγωνιστικό χάλι.

Κατά συνέπεια, όποια και να ήταν η κλήρωση δεν θα μας… απασχολούσε. Το μέγα θέμα μετά την κλήρωση είναι να βρει η Εθνική τον βηματισμό της και να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα. Αυτά που σε γενικές γραμμές αντιστοιχούν στην ποιότητα των παικτών της. Τότε οι Φινλανδοί μπαίνουν από κάτω και οι Βόσνιοι παίζονται, όπως τους παίξαμε και τους αφήσαμε πίσω στα προκριματικά του Μουντιάλ, πριν από ενάμιση χρόνο.

Πάμε τώρα στο βασικό ερώτημα, που είναι η επανεκκίνηση της ομάδας. Χρειάζεται νέα επιβεβαίωση της θέσης που δημόσια είχαν πάρει μετά τα μπαράζ με την Κροατία ο Τοροσίδης και ο Παπασταθόπουλος, λέγοντας ότι στόχος είναι για όλους η πρόκριση στα τελικά του 2020.

Και επιτέλους, ας βρει η Εθνική ξανά το… σπίτι της. Ας παίζει σ’ ένα γήπεδο που αισθάνονται ζεστασιά οι διεθνείς και ας γίνει μάθημα η μεγαλοπρεπέστατη γκάφα της μετακόμισης από το καμίνι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην κατάψυξη του ΟΑΚΑ.


Σχολιάστε εδώ