Γαλλία: Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες στις σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας – «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες στις σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας – «κίτρινων γιλέκων»

Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών με τα «κίτρινα γιλέκα», με τις Αρχές να προχωρούν σε περισσότερες από 1.000 προσαγωγές, η πλειονότητα εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις. Παράλληλα, μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων γύρω από το Σανζ Ελιζέ, διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Drugstore Publicis, έσπασαν βιτρίνες στη λεωφόρο Φριντλάν και στη λεωφόρο Μαρσό, ένα οδόφραγμα τυλίχθηκε στις φλόγες στο Γκραν Μπουλβάρ όπου είχαν αναπτυχθεί τεθωρακισμένα οχήματα τα χωροφυλακής.

Τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ, κάνοντας επίσης γνωστό ότι οι Αρχές προχώρησαν σε 1.385 προσαγωγές.

Μονάχα για το Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε 920 προσαγωγές, εκ των οποίων 619 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.

Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επιπλέον, 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και αυτός ο αριθμός, επίσης, θα αυξηθεί περαιτέρω», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε επίσης λόγο για 118 τραυματίες από την πλευρά των διαδηλωτών και 17 τραυματίες από τις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Όπως σημείωσε, οι αριθμοί αυτοί μπορούν να συγκριθούν με τους 201 τραυματίες διαδηλωτές και 284 αστυνομικούς το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου.

Τραμπ: Πολύ θλιβερή ημέρα και νύχτα στο Παρίσι

Σχολιάζοντας τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι είναι ίσως καιρός να απαλλαχθούμε από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

«Πολύ θλιβερή ημέρα και νύχτα στο Παρίσι» επισήμανε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

«Ίσως είναι καιρός να μπει τέλος στη γελοία και εξαιρετικά δαπανηρή Συμφωνία του Παρισιού και να επιστρέψουμε τα χρήματα στους πολίτες υπό τη μορφή μιας μείωσης φόρων;».

Πηγή : cnn.gr


Σχολιάστε εδώ