Αυστηρό μήνυμα ΓΕΝ στην Τουρκία: Δεν θα είμαστε εμείς οι χαμένοι

Αυστηρό μήνυμα ΓΕΝ στην Τουρκία: Δεν θα είμαστε εμείς οι χαμένοι

Προειδοποιήσεις προς την Τουρκία να μην ερμηνεύει την «ψύχραιμη στάση» της Ελλάδας και του ΠΝ «ως αδυναμία» διότι «εμείς δεν θα είμαστε αυτοί που θα βγουν χαμένοι» αλλά και έκκληση προς το Υπουργείο και την Πολιτεία για ενίσχυση του στόλου με την απόκτηση νέων πολεμικών πλοίων περιείχε η ομιλία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελίου Ναυτικού αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη στις εκδηλώσεις για την γιορτή του προστάτη του ΠΝ Αγίου Νικολάου.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία σημειώνοντας πως όσοι «ερμηνεύουν την ώριμη και ψύχραιμη στάση ως αδυναμία προτρέπουμε να το ξανασκεφτούν γιατί πρέπει να γνωρίζουν ότι ξέρουμε, μπορούμε και αν απαιτηθεί θα απαντήσουμε όπως πρέπει και σίγουρα εμείς δεν θα είμαστε αυτοί που θα βγουν χαμένοι».

Ταυτόχρονα ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάγκη για ενίσχυση του στόλου του ΠΝ. Όπως έχουν γράψει τα «ΝΕΑ» το ΠΝ επιθυμεί διακαώς την ενίσχυσή του με 4 καινούριες φρεγάτες – γι’ αυτό και έχει κάνει αλλεπάλληλες επαφές με Γαλλους, ενώ συζητάει και με τους αμερικανούς – και βρίσκεται σε διαπραγματεύσει με εταιρείες και για την αναβάθμιση των 4 τύπου ΜΕΚΟ. Εντούτοις, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΝ είναι η έλλειψη πόρων.

Έτσι, χθες ο Αρχηγός ΓΕΝ υποστήριξε πως «στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες, να διατηρήσουμε το αξιόμαχο, αλλά και να ενισχύσουμε το Στόλο.

Και πρόσθεσε πως η ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη ότι «Κάθε ημέρα που παρέρχεται άνευ ναυτικής παρασκευής αποτελεί καταστροφή για τον τόπο μας» σηματοδοτεί τη χαραχθείσα πλεύση που οφείλουμε απαρέγκλιτα να τηρήσουμε. Οι προσπάθειες για τη θωράκιση του Στόλου, μέσω την απόκτηση νέων μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των παλαιών, πρέπει να είναι διαρκείς, παρά τους περιορισμένους πόρους».

Πηγη+φωτο= www.in.gr


Σχολιάστε εδώ