Επιστρέφει στη Γιουβέντους ο Πογκμπά;

Επιστρέφει στη Γιουβέντους ο Πογκμπά;

 

Ενδιαφέρον έχει δείξει η Γιουβέντους για την επιστροφή του Πολ Πογκμπά στο ρόστερ της. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος το καλοκαίρι στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου, είναι από το 2016 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 4 χρόνια στη Σέριε Α με τους «ασπρόμαυρους».

O Πογκμπά, έχει μοιράσει την έως τώρα επαγγελματική του σταδιοδρομία, μεταξύ των δύο ομάδων. Ξεκίνησε το 2011 στη Μάντσεστερ, το 2012 πήγε στη Γιουβέντους, το 2016 επέστρεψε στην αγγλική ομάδα και τώρα τα σενάρια δείχνουν ότι είναι πιθανή η επιστροφή ξανά στη «γηραιά κυρία». Πογκμπά και Μουρίνιο βρίσκονται εδώ και καιρό σε κόντρα ενώ οι σχέσεις τους είναι αρκετά τεταμένες. Ο Πογκμπά φαίνεται να ψάχνει έξοδο από τους «μπέμπηδες» και η Γιούβε δείχνει να τον θέλει πίσω.

Μάντσεστερ και Γιουβέντους ήρθαν 2 φορές αντιμέτωπες για το Champions League φέτος, με την ιταλική ομάδα να κερδίζει στο πρώτο ματς και την αγγλική στο δεύτερο. Ο τελευταίος αγώνας, που έγινε στο Τορίνο, ανέδειξε νικητές τους φιλοξενούμενους με 2-1. Το σκορ άνοιξε η Γιουβέντους με το Ρονάλντο στο 65’, όμως ο Μάτα με εκτέλεση φάουλ, ισοφάρισε για την Μάντσεστερ στο 86’ και ο Πογκμπά σημείωσε το γκολ της νίκης στο 90’. Για τον Ρονάλντο ήταν το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους στο Champions League, το οποίο όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη της ομάδας του. Στον πρώτο αγώνα με τη Γιουβέντους ο οποίο έληξε 1-0 υπέρ των Ιταλών, ο Πογκμπά είχε απειλήσει και πάλι όμως τότε το σουτ του είχε βρει το δοκάρι. Στο ματς εκείνο, η Γιουβέντους είχε πετύχει το γκολ με τον Ντιμπαλά μετά από σέντρα του Ρονάλντο στο 17’. Οι Ιταλοί κατάφεραν να πιέσουν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, αφήνοντας τη Μάντσεστερ να πάρει «ανάσα» μόνο στο τελευταίο ημίωρο. Εκείνη η νίκη της Γιουβέντους είχε και κάτι το ιστορικό, καθώς για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια μια ιταλική ομάδα κέρδισε μέσα στο Όλντ Τράφορντ!

Πογκμπά και Ρονάλντο έπαιξαν σ΄ αυτά τα παιχνίδια με μάλλον ανάμικτα συναισθήματα, αφού στο παρελθόν είχαν βρεθεί στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας. Ο Ρονάλντο σχολίασε την κλήρωση με τη Μάντσεστερ, όπως αναφέρει σε άρθρο της η bwin,  κάνοντας αναδρομή στην ιστορία του. «Θυμήθηκα το κοινό και έναν άνθρωπο που δεν πρόκειται να ξεχάσω, τον Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος με βοήθησε περισσότερο από όλους», είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Οι δύο ποδοσφαιριστές βέβαια δε δίστασαν να «χτυπήσουν» τις παλιές τους ομάδες, καθώς έχουν κάνει τις επιλογές τους και στηρίζουν τις φανέλες που φορούν. Μπορεί άλλωστε το 2019 να βρει Ρονάλντο και Πογκμπά στην ίδια ομάδα, εάν το σενάριο μεταγραφής του Γάλλου ποδοσφαιριστή επαληθευθεί.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου θα δείξουν την τελική εξέλιξη των πραγμάτων, όσο οι αγώνες για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συνεχίζονται. Τα τελευταία χρόνια ο Ρονάλντο πανηγύριζε τον τίτλο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μήπως λοιπόν υπάρχει περίπτωση φέτος, το Κύπελλο ν΄αλλάξει χέρια;


Σχολιάστε εδώ