Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια στα Εξάρχεια ενώ στη συμπρωτεύουσα έχει τυλιχθεί στις φλόγες το εργοτάξιο του μετρό. 

Στην περιοχή των Εξαρχείων, βρίσκονται περίπου 200 άτομα, ενώ νωρίτερα είχαν στηθεί οδοφράγματα έως και δύο μέτρων. Οι πρώτες μολότοφ έπεσαν στην οδό Στουρνάρη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι ισχυρές στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι αντιεξουσιαστές πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να τους απωθήσουν. Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονταν και στην οδό Τοσίτσα, όπου το σκηνικό είναι ανάλογο.

Μέχρι τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας για επεισόδια ανέρχονταν σε 27. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της πορείας που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις φλόγες έχει τυλιχθεί το εργοτάξιο του μετρό, από τις μολότοφ που έχουν εκτοξεύσει αντιεξουσιαστές προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγη+φωτό: kathimerini.gr 


Σχολιάστε εδώ