Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου Kick off meeting από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου Kick off meeting από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου Kick off meeting το οποίο διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο  “Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin” (AgriTradeNet), το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Κοινού Επιχειρησιακού Προγράμματος Black Sea Basin 2014-2020, με προτεραιότητα 1.2 “Αύξηση των διασυνοριακών συνδέσεων για το εμπόριο και τον εκσυγχρονισμό στους γεωργικούς και συναφείς τομείς της Λεκάνης Μαύρης Θάλασσας”.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο συντονιστής εταίρος είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν επίσης οι εξής εταίροι: Chamber of Commerce and Industry of Burgas, Galati Foundation for the Promotion of Small and Medium Sized Private Enterprises, Asociatia Obsteasca “Centrul de Consultanta in Afaceri”, Demirkoy Municipality, Institute of Market Problems and Economic & Ecological Rerearch- National Academy of Sciences of Ukraine.

Ο βασικός στόχος του τριημέρου ήταν το επίσημο άνοιγμα ενός μεγάλου έργου το οποίο έχει ως βασικό στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας των τοπικών παραγωγών, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για γεωγραφική αναγνώριση και πιστοποίηση των προϊόντων τους, καθώς και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Παράλληλα, οι εταίροι του έργου ενημερώθηκαν για τις δράσεις και το πλάνο των εργασιών του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου καθώς και τις εκθέσεις υλοποίησης προς τη διαχειριστική αρχή που είναι το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ρουμανίας.

Το άνοιγμα του Kick off meeting τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής ΖΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Μάρδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Γενικός Διευθυντής Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αντρέας Μουρτσιάδης και πλήθος εκπροσώπων Φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων, πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη προσπάθεια για τους παραγωγούς και τους εμπόρους των χωρών-εταίρων μας στο έργο αυτό, ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα επώνυμα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μπορούν να βρουν διέξοδο στις διεθνείς αγορές, με τρόπο που θα αποφέρει ανάλογη προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς.

Κεντρική φωτό: Ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρου Αραχωβίτη


Σχολιάστε εδώ