Πολύς… αχός σηκώθηκε σε όλη τη χώρα για τον ξεσηκωμό των μαθητών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Πολύς… αχός σηκώθηκε σε όλη τη χώρα για τον ξεσηκωμό των μαθητών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


…η οποία κάθε άλλο παρά διασφαλίζει τα εθνικά μας δίκαια και προστατεύει τις ιστορικές καταβολές της Μακεδονίας, που είναι κι αυτή άλλη μια γη ποτισμένη με αίμα ηρώων μας. Κάποιους ενόχλησε ο ξεσηκωμός των μαθητών. Δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του.

Αλίμονο, όμως, αν δεν μπορεί να έχει και ο μαθητής τα δικά του «πιστεύω». Ο μαθητής που αύριο μπορεί να έχει στα χέρια του τα κλειδιά της χώρας και τρέχουμε να τον χαρίσουμε στη Χρυσή Αυγή.


Αυτό που δεν έκανε η Ελληνική Βουλή για την εκτέλεση, και μάλιστα εν ψυχρώ, από την Αλβανική Αστυνομία του μέλους της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα, το… έγκλημα του οποίου ήταν ότι παρέμενε Έλληνας και το έδειχνε, υψώνοντας την ελληνική σημαία, το έπραξε το Ευρωκοινοβούλιο. Έκανε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία την τροπολογία που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Ομάδα, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του Knut Fleckenstein, για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του ηρωικού Κατσίφα. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει όλους εκείνους που αντιστάθηκαν στις αυθαιρεσίες των Τιράνων. Και επιμένουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.


Μια πρόταση προς την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας:
Μήπως πρέπει να βγάζετε ημερήσιο δελτίο ληστειών; Για να μη χάνουμε τον λογαριασμό με τις πολλές δουλειές που έχουν ανοίξει…


Κουβέντα γίνεται μέσα και έξω από την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία για όσα συμβαίνουν σήμερα φταίει ο λαϊκισμός. Σε άρθρο του για το φαινόμενο της άνθησης του λαϊκισμού ο πολιτικός αναλυτής Λευτέρης Κουσούλης υποστηρίζει: «Ο λαϊκισμός δεν ανιχνεύει το βάθος της καθυστέρησης της συνείδησης, ως πρόσληψη του πραγματικού κόσμου. Εκεί που νομίζουμε ότι ανθεί ο λαϊκισμός, είναι ο μαρασμός μιας κοινωνίας που μιλάει. Είμαστε μπροστά στην έκρηξη της παρακμής. Ο λαϊκισμός ως έννοια είναι το σύννεφο που την καλύπτει».

Φωτό: sputniknews.gr


Σχολιάστε εδώ